vineri, 13 decembrie 2013

Meniu de post


Supa de chimen


supa de chimen
Ingrediente:
- 2 linguri ulei;
- 1 lingura seminte chimen;
- 1 ceapa;
- 2 linguri faina;
- 1 lingura boia de ardei iute;
- 200 gr suc de rosii;
- crutoane;
- 1 ceapa verde;
- sare si piper.
Uleiul se pune la incins, apoi se adauga faina si se amesteca bine sa nu se lipeasca. Se pun si semintele de chimen si se lasa la prajit cateva minute. Dam oala de pe foc, adaugam boiaua si omogenizam.
Dam din nou pe foc, adaugam sucul de rosii, 1 litru apa si ceapa intreaga. Lasam la fiert 15 minute, apoi scoatem ceapa. Servim fierbinte cu crutoane si ceapa verde tocata marunt. Pofta buna!

Chiftelute de post

chiftelute de post
Ingrediente:
- 350 gr soia granule;
- 5 catei de usturoi;
- 50 ml ulei;
- cimbru;
- 120 gr faina;
- 50 ml apa minerala;
- sare si piper;
- ulei pentru prajit.
Soia se pune la fiert, in apa cu sare timp de 30 de minute, dupa care se lasa la scurs si se stoarce pentru a elimina excesul de apa. Se adauga peste soia faina, usturoiul pisat, si condimentele. La sfarsit adaugam si apa minerala si uleiul, si amestecam bine. Chiftelutele se formeaza cu mainile, insa nu foarte mari.
Incingem uleiul si prajim chiftelutele pana cand devin aurii. Scoatem pe servetele de hartie sa absoarba surplusul de ulei. Se servesc alaturi de alte preparate de post. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu