Tartine cu avocado
Ingrediente:
- cateva felii de paine integrala;
- ceapa verde.
- 15 creveti;
- 1 lingura suc de lamaie;
- 2 linguri ulei de masline;
- putin fulgi de chilli;
- sare.
Sos:
- 1 avocado;
- 1 lingura ulei de masline;
- 1 lingura apa;
- 1 lingura ceapa tocata;
- 1 lingura suc de lime;
- 5 fire patrunjel;
- sare.
Curatam crevetii, ii saram si dam prin fulgii de chilli. Punem sucul de lamaie si uleiul de masline si lasam la marinat 15 minute, timp in care incingem un grill pe foc. Punem crevetii pe grill si ii prajim cate 2 minute pe fiecare parte, apoi se scot pe o farfurie. Marinata se pune la fiert 1 minut, apoi se toarna peste creveti. Crevetii se pot taia rondele mai mici sau se pot lasa intregi, dupa preferinte.
Prajim painea in cuptor, iar intre timp pregatim sosul. Se pun toate ingredientele de la sos intr-un blender si se mixeaza pana devine o pasta fina. Fiecare felie de paine se unge cu sos, se pun deasupra creveti, iar la final ceapa verde. Pofta buna!
Pentru aceasta reteta am avut nevoie de: 2 pesti (pastravi), un morcov, o ceapa, o bucata mica de telina, o bucata mica de pastarnac, cateva rosii cherry (6-8), o legatura patrunjel, 50 ml vin alb, putin otet (cativa stropi), cateva boabe de piper, sare si sare grunjoasa, o lamaie (1-2 lingura de zeama de lamaie), un pliculet de gelatina.
P.S: Puteti folosi in loc de pastrav, stiuca sau salau.
Mod de preparare:
Pentru inceput, pregatim pestii, ii spalam, ii curatam de solzi, de branhii, scoatem intestinele, le taiem capetele, ii scurgem de apa, ii punem pe o farfurie, apoi ii dam cu sare grunjoasa si ii lasam la frigider, timp in care ne ocupam de legume.
Curatam legumele (morcovul, ceapa, telina si pastarnacul) si le punem la fiert intregi, in apa cu sare.
Cand s-au fiert, aruncam ceapa, iar restul legumelor fierte le pastram daca dorim sa le servim cu pestele.
Curatam legumele (morcovul, ceapa, telina si pastarnacul) si le punem la fiert intregi, in apa cu sare.
Cand s-au fiert, aruncam ceapa, iar restul legumelor fierte le pastram daca dorim sa le servim cu pestele.
Dupa ce am scos legumele, adaugam 50 ml de vin alb in supa, putin otet, sare dupa gust, zeama de lamaie (dupa gust) si cateva boabe de piper. Dam un clocot, dupa care adaugam rosiile cherry si le lasam putin in apa clocotita. Le scoatem cu o paleta deoparte, apoi adaugam pestele. Lasam pestele la fiert, pentru 10-15 minute.
Scoatem pestele cand e gata si il portionam cu un cutit bine ascutit avand grija sa nu se rupa. Iar supa o strecuram.
Punem un pliculet de gelatina la inmuiat in 100 ml de apa rece si lasam 10 minute. Dupa 10 minute, topim gelatina pe baie de apa, amestecand in continuu, apoi lasam sa se raceasca. Amestecam gelatina cu supa.
Asezam feliile de pastrav si alaturi, rosiile cherry. Cine doreste, poate pune si legumele celelalte (eu nu le-am pus).
Turnam supa apoi peste si lasam sa se raceasca.
Cand s-a racit, dam la frigider pana a doua zi cand servim cu decor de patrunjel.
Scoatem pestele cand e gata si il portionam cu un cutit bine ascutit avand grija sa nu se rupa. Iar supa o strecuram.
Punem un pliculet de gelatina la inmuiat in 100 ml de apa rece si lasam 10 minute. Dupa 10 minute, topim gelatina pe baie de apa, amestecand in continuu, apoi lasam sa se raceasca. Amestecam gelatina cu supa.
Asezam feliile de pastrav si alaturi, rosiile cherry. Cine doreste, poate pune si legumele celelalte (eu nu le-am pus).
Turnam supa apoi peste si lasam sa se raceasca.
Cand s-a racit, dam la frigider pana a doua zi cand servim cu decor de patrunjel.
SALATA DE TON CU LEGUME
ingrediente;1 varf menta
- 2 lingura ulei
- 2 buc. ceapa rosie
- 3 buc. rosii
- 1 buc. LAMIIE
- 1 buc. legatura marar
- 1 buc. gogosar mare
- 300 gr ton maruntit
- 1 buc. legatura ceapa verde
- 1 varf lingurita chimen
- 1 buc. CASTRAVETE MARE
- 1 lingurita CONDIMENTE DE PESTE
- 1 varf DE LINGURITA PIPER
- 1 varf LINGURITA USTUROI
- 1 varf DE LINGURITA SOS DE SOIA
MOD DE PREPARARE;
CEAPA ROSIE GOGOSARUL SE CURATA DE SEMINTE
SE SPALA CEAPA GOGOSARUL CASTRAVETELE SI ROSILE
-CEAPA ROSIE AM TAIAT-O SOLZISORI SE PUN INTR-UN CASTRON CU APA RECE SA NU FIE IUTE
-ROSILE LE-AM TAIAT FELI SI LE-AM PUS PE FUNDUL CASTRONULUI APOI AM TAIAT FELIUTE CASTRAVETELE L-AM PUS PE PERETI CASTRONULUI
APOI SE PUNE CEAPA VERDE TAIATA MARUNT
APOI SE PUNE GOGOSARUL TAIAT CUBULETE MICI
APOI SE PUNE TONUL SCURS DE APA
AMESTECAT CU PIPER CHIMEN MENTA SI CONDIMENTE DE PESTE
DEASUPRA SE PUNE GOGOSARUL TAIAT CUBULETE
SE ORNEAZA CU MARAR PROASPAT TOCAT SI CU CEAPA
ROSIE
SE PUN 2 LINGURI DE ULEI INTR-O CANA MICA SUCUL DE LA O JUMATATE DE LAMIIE PIPER CONDIMENTE DE PESTE SI PUTINA APA DACA ESTE PREA ACRU SOSUL PENTRU SALATA
SE TOARNA DEASUPRA SE SERVESTE DUPA 20 DE MINUTE CU PIINE PROASPATA A FOST DELIIOASA O SALATA MINUNATA CINE DORESTE PUNE SOS DE SOIA DUPA GUST
- 2 lingura ulei
- 2 buc. ceapa rosie
- 3 buc. rosii
- 1 buc. LAMIIE
- 1 buc. legatura marar
- 1 buc. gogosar mare
- 300 gr ton maruntit
- 1 buc. legatura ceapa verde
- 1 varf lingurita chimen
- 1 buc. CASTRAVETE MARE
- 1 lingurita CONDIMENTE DE PESTE
- 1 varf DE LINGURITA PIPER
- 1 varf LINGURITA USTUROI
- 1 varf DE LINGURITA SOS DE SOIA
MOD DE PREPARARE;
CEAPA ROSIE GOGOSARUL SE CURATA DE SEMINTE
SE SPALA CEAPA GOGOSARUL CASTRAVETELE SI ROSILE
-CEAPA ROSIE AM TAIAT-O SOLZISORI SE PUN INTR-UN CASTRON CU APA RECE SA NU FIE IUTE
-ROSILE LE-AM TAIAT FELI SI LE-AM PUS PE FUNDUL CASTRONULUI APOI AM TAIAT FELIUTE CASTRAVETELE L-AM PUS PE PERETI CASTRONULUI
APOI SE PUNE CEAPA VERDE TAIATA MARUNT
APOI SE PUNE GOGOSARUL TAIAT CUBULETE MICI
APOI SE PUNE TONUL SCURS DE APA
AMESTECAT CU PIPER CHIMEN MENTA SI CONDIMENTE DE PESTE
DEASUPRA SE PUNE GOGOSARUL TAIAT CUBULETE
SE ORNEAZA CU MARAR PROASPAT TOCAT SI CU CEAPA
ROSIE
SE PUN 2 LINGURI DE ULEI INTR-O CANA MICA SUCUL DE LA O JUMATATE DE LAMIIE PIPER CONDIMENTE DE PESTE SI PUTINA APA DACA ESTE PREA ACRU SOSUL PENTRU SALATA
SE TOARNA DEASUPRA SE SERVESTE DUPA 20 DE MINUTE CU PIINE PROASPATA A FOST DELIIOASA O SALATA MINUNATA CINE DORESTE PUNE SOS DE SOIA DUPA GUST
Somon la cuptor cu ananas
Ingrediente:
- 500 gr file somon;
- 1 lamaie;
- 1 ananas;
- 1 lingura zahar brun;
- 1 ceapa;
- 2 linguri sos de soia;
- ghimbir;
- sare de mare;
- piper.
Pestele se condimenteaza cu sare si piper, il punem pe o folie de aluminiu, stoarcem lamaia deasupra, impachetam si dam totul la cuptor, 10-15 minute. Ananasul se taie bucati mici, apoi se pune pe foc impreuna cu zaharul brun, sosul de soia, ghimbirul si ceapa tocata fin. Lasam pe foc pana la caramelizarea ananasului.
Scoatem pestele din cuptor si punem deasupra 2 linguri de ananas caramelizat. Se serveste alaturi de garnitura. Pofta buna!
Pastrav in sos de rosii
Ingrediente:
- 3-4 pastravi proaspeti de dimensiuni mici;
- 1 ceapa;
- 4-5 rosii coapte maricele;
- 3 catei usturoi;
- 1 lingurita de busuioc, oregano, cimbru si chimen;
- 5-6 boabe piper;
- 1 lingura sos de peste;
- Ulei de masline;
- Sare.
Ceapa se toaca marunt, iar usturoiul se zdrobeste si se calesc impreuna in putin ulei pana devin aurii. Se adauga rosiile tocate marunt si se da in clocot (rosiile pot fi date si prin blender). Cand se omogenizeaza se adauga si busuiocul, oregano, cimbrul, chimenul, boabele de piper, un parf de sare si sosul de peste. Pastravul se curata bine si se pune in sosul care fierbe. Se da la cuptorul preincalzit la 200 grade timp de 30 de minute. Pofta buna!
Peste in crusta
Ingrediente
Pentru peste:
patrav,
unt,
usturoi,
patrunjel,
sare, piper,
rozmarin,
Pentru aluat:
100ml apa,
cam 50ml de ulei,
250g faina de secara,
100g malai
sare,
usturoi granulat,
boia de ardei
Mod de preparare
Aluatul se face din ingredientele de mai sus si se lasa la odihnit pana cand se pregateste pestele. Daca iese lipicios se mai poate adauga faina pana se obtine un aluat elastic.
Pentru peste:
patrav,
unt,
usturoi,
patrunjel,
sare, piper,
rozmarin,
Pentru aluat:
100ml apa,
cam 50ml de ulei,
250g faina de secara,
100g malai
sare,
usturoi granulat,
boia de ardei
Mod de preparare
Aluatul se face din ingredientele de mai sus si se lasa la odihnit pana cand se pregateste pestele. Daca iese lipicios se mai poate adauga faina pana se obtine un aluat elastic.
Pestele se curata, se spala, apoi se unge cu marinata facuta din ingredientele de mai sus.
Aluatul se intinde in foaie potrivita si destul de mare, cat sa inveleasca pestele; acesta se aseza in mijlocul aluatului, apoi foaia de aluat se inchide ca un pachet, se pune pe tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul incins pentru cca 20-25 de minute.
Mod de servire
Pestele in aluat se poate servi alaturi de mix de legume la tigaie si/sau salata verde.
Pestele in aluat se poate servi alaturi de mix de legume la tigaie si/sau salata verde.
Complexitate: Redusa
Ingrediente: 4 bucati file de peste (pangasius, cod - ce va place si nu are oase), 500g taitei lati. Pentru sos: 2 cepe mai marisoare, sare si piper dupa gust, 300ml smantana lichida, 500g branza feta (eu va recomand doar feta, atentie gustati iar daca este), 200ml vin alb, 2 linguri sos Worcester, ulei pentru calit. Pentru ornat: patrunjel verde tocat marunt, rosii cherry, feliute de lamaie, sucul de la o lamaie pentru stropit deasupra.
Mod de preparare:
Spalam fileul de peste si il lasam la scurs intr-o strecuratoare Dupa ce pestele s-a scurs il condimentam cu sare si piper dupa gust, pe ambele parti. Luam o tigaie gril, o ungem cu putin ulei si punem fileul la prajit pe ambele parti. Dupa ce s- prajit il scoatem pe o farfurie. Intr-o cratita punem apa cu un praf de sare, o aducem la fierbere si adaugam taiteii. Lasam taiteii la fiert cateva minute pana se inmoaie. Cand sunt suficient de fierti scoatem pastele intr-o strecuratoare si le trecem pe sub un jet de apa. Pregatirea sosului. Curatam ceapa si o taiem marunt. Punem intr-o tigaie ulei, adaugam ceapa si o lasam la calit pana devine usor rumenie. Adaugam peste ceapa calita branza feta sfaramata in bucatele mai mici si amestecam cu o lingura de lemn pana se topeste. Adaugam apoi smantana lichida, lasam 2-3 minute sa dea in clocot. Adaugam vinul si sosul Worcester, amestecam pana se incorporeaza bine si lasam la fiert pana mai scade putin si ia consistenta unui sos. In final, condimentam cu sare si piper dupa gust si luam sosul de pe foc. Dupa ce avem totul pregatit, luam o farfurie, punem in ea o portie de taitei lati fierti, peste adaugam cu polonicul sos de branza si vin, apoi deasupra faramitam o bucata de file de peste prajit pe gril. In final, adaugam o ploaie de patrunjel verde tocat si stoarcem suc de lamaie. Pentru un aspect mai inbietor, puteti sa mai ornati mancarica si cu o felie de lamaie si doua rosii cherry trase 1 minut in ulei incins. Acum mancarica este gata de servit, este o combinatie delicioasa, foarte simplu de pregatit… o nebunie. |
Pastrav la cuptor |
Durata: 40 min
Complexitate: Redusa Ingrediente: 2 pastravi(a 500 gr fiecare), 100 gr unt, 1 lingura piper verde boabe, 5 linguri ulei masline, 1 lingura suc, lamaie, sare, boia, faina.
Mod de preparare:
Pastravii se freaca cu sare si se lasa 30 minute. Intr-un bol se sfarma piperul verde boabe. Se adauga untul topit, sucul de lamaie si uleiul, se amesteca bine. Se pune sosul intr-o tava. Se dau pastravii prin faina si apoi se dau prin sosul din tava, sa fie bine acoperiti. Se mai presara putina boia deasupra. Am mai pus in tava 50 ml apa (daca folositi file de peste nu mai puneti apa). Am dat la cuptor 20 minute la 190C, timp in care l-am stropit de cateva ori cu sosul din tava. Am mai lasat 10 minute la 240C ca sa faca crusta crocanta. * daca folositi peste file scurtati timpul la 10 minute la 190C si 10 minute la 240C Pofta buna! |
File de peste cu legume
Ingrediente:
Rosii: 1-2
Ulei de masline: 2-3 linguri
Morcov: 1
File de pangasius: 700-800 gr
Ceapa: 1
Ardei gras portocaliu: 1
Lamaie: 1
Mazare: 4-5 linguri
Sare si piper: dupa gust
Condimente pt peste: 1-2 lingurite
Pestele se condimenteaza, apoi se aseaza intr-o tava de cuptor. Se adauga mazarea Bonduelle. Morcovul se taie rondele, ceapa la fel, ardeiul gras fasii, iar rosia felii. Toate legumele impreuna cu cateva felii de lamaie, se aseaza in tava, alaturi de peste. Se sareaza, se pipereaza, se mai adauga condimente de peste, dupa preferinte si se stropesc cu ulei, dupa care se da tava la cuptor pentru 20-30 min. Pofta buna!
Ingrediente:
Rosii: 1-2
Ulei de masline: 2-3 linguri
Morcov: 1
File de pangasius: 700-800 gr
Ceapa: 1
Ardei gras portocaliu: 1
Lamaie: 1
Mazare: 4-5 linguri
Sare si piper: dupa gust
Condimente pt peste: 1-2 lingurite
Ulei de masline: 2-3 linguri
Morcov: 1
File de pangasius: 700-800 gr
Ceapa: 1
Ardei gras portocaliu: 1
Lamaie: 1
Mazare: 4-5 linguri
Sare si piper: dupa gust
Condimente pt peste: 1-2 lingurite
Pestele se condimenteaza, apoi se aseaza intr-o tava de cuptor. Se adauga mazarea Bonduelle. Morcovul se taie rondele, ceapa la fel, ardeiul gras fasii, iar rosia felii. Toate legumele impreuna cu cateva felii de lamaie, se aseaza in tava, alaturi de peste. Se sareaza, se pipereaza, se mai adauga condimente de peste, dupa preferinte si se stropesc cu ulei, dupa care se da tava la cuptor pentru 20-30 min. Pofta buna!
Somon cu sos gorgonzola
Ingrediente:
- 4 file de somon;
- 100 gr gorgonzola;
- 1 catel usutoi;
- 1 ceapa;
- 20 gr unt;
- 1 lingura ulei de masline;
- 150 ml smantana de gatit slaba;
- 40 ml vin alb;
- 3 linguri sos soia;
- 3 linguri zeama de lamaie;
- Piper alb;
- Garnitura la alegere: cartofi copti, broccoli, sparanghel, etc.
Somonul se pune la marinat in sosul de soia, zeama de lamaie si usturoiul tocat marunt, se acopera si se da la frigider 30 de minute. Intre timp se poate prepara garnitura. Intr-o tigaie neaderenta incinsa se pun fileurie de somon si se “prajesc” fara ulei pe ambele parti. Dupa ce pestele s-a scos din tigaie se pune uleiul de masline, untul, ceapa tocata fin, se lasa putin la calit, apoi adaugam vinul, smantana lichida si lasam pana fierbe. Branza gorgonzola se taie cubulete mici si se adauga la sosul din tigaie. Se amesteca pana cand bucatile de gorgonzola s-au topit. La sfarsit se poate adauga piper alb. Somonul se serveste cu mult sos si garnitura. Pofta buna!
Ingrediente:
- 4 file de somon;
- 100 gr gorgonzola;
- 1 catel usutoi;
- 1 ceapa;
- 20 gr unt;
- 1 lingura ulei de masline;
- 150 ml smantana de gatit slaba;
- 40 ml vin alb;
- 3 linguri sos soia;
- 3 linguri zeama de lamaie;
- Piper alb;
- Garnitura la alegere: cartofi copti, broccoli, sparanghel, etc.
Somonul se pune la marinat in sosul de soia, zeama de lamaie si usturoiul tocat marunt, se acopera si se da la frigider 30 de minute. Intre timp se poate prepara garnitura. Intr-o tigaie neaderenta incinsa se pun fileurie de somon si se “prajesc” fara ulei pe ambele parti. Dupa ce pestele s-a scos din tigaie se pune uleiul de masline, untul, ceapa tocata fin, se lasa putin la calit, apoi adaugam vinul, smantana lichida si lasam pana fierbe. Branza gorgonzola se taie cubulete mici si se adauga la sosul din tigaie. Se amesteca pana cand bucatile de gorgonzola s-au topit. La sfarsit se poate adauga piper alb. Somonul se serveste cu mult sos si garnitura. Pofta buna!
“Cosite”din peste
Ingrediente:
File de peste,condiment pentru peste,ulei pentru prejit.
Mod de preparare:
Taiem pe lungime filurile de peste in fasii de 1 cm.Le condimentam si apoi imletim cate 3 fasii intre ele ca pe niste codite,fixand capetele cu scobitori.
Le punem in uleiul incins si le prajim pe ambele parti.
Se scot pe hartie absorbanta iar apoi se servesc alaturi de ce garnitura dorim.
Eu am facut niste “taietei” din cartofi (taiati cu masina de spiralat legume)
Ingrediente:
File de peste,condiment pentru peste,ulei pentru prejit.
Mod de preparare:
Taiem pe lungime filurile de peste in fasii de 1 cm.Le condimentam si apoi imletim cate 3 fasii intre ele ca pe niste codite,fixand capetele cu scobitori.
Le punem in uleiul incins si le prajim pe ambele parti.
Se scot pe hartie absorbanta iar apoi se servesc alaturi de ce garnitura dorim.
Eu am facut niste “taietei” din cartofi (taiati cu masina de spiralat legume)
File de peste,condiment pentru peste,ulei pentru prejit.
Mod de preparare:
Taiem pe lungime filurile de peste in fasii de 1 cm.Le condimentam si apoi imletim cate 3 fasii intre ele ca pe niste codite,fixand capetele cu scobitori.
Le punem in uleiul incins si le prajim pe ambele parti.
Se scot pe hartie absorbanta iar apoi se servesc alaturi de ce garnitura dorim.
Eu am facut niste “taietei” din cartofi (taiati cu masina de spiralat legume)
File de somon cu sos de caper
Ingrediente:
- o bucata de file de somon
- un catel de usturoi
- amestec de ierburi aromatice mediteraneene (oregano, rozmarin, busuioc, maghiran, lavanda, tarhon)
- sucul de la 2 lamai
- sare, piper
- 100 ml smantana
- 3-4 linguri de capere
- salata verde
- ulei de masline
Se unge fileul de somon cu ulei de masline, dupa care il condimentati bine cu sare, piper si ierburi aromatice. Ungeti tava cu ulei de masline dupa care puneti somonul in tava impreuna cu usturoiul feliat. Adaugati peste sucul de lamaie si vinul alb (dupa gust).
Lasati pestele la cuptor 20-25 de minute, la 180-200 de grade Celsius. Somonul este gata cand e usor rumenit (daca il lasati pre mult in cuptor se va usca). Scoateti pestele si mai stropiti-l o data cu sucul de lamaie.
Sosul il puteti prepara prin amestecarea smantanii cu putin suc de lamaie (1 – 2 linguri), caperele tocate, sare si piper.
Turnati sosul peste somon.
Ingrediente:
- o bucata de file de somon
- un catel de usturoi
- amestec de ierburi aromatice mediteraneene (oregano, rozmarin, busuioc, maghiran, lavanda, tarhon)
- sucul de la 2 lamai
- sare, piper
- 100 ml smantana
- 3-4 linguri de capere
- salata verde
- ulei de masline
- o bucata de file de somon
- un catel de usturoi
- amestec de ierburi aromatice mediteraneene (oregano, rozmarin, busuioc, maghiran, lavanda, tarhon)
- sucul de la 2 lamai
- sare, piper
- 100 ml smantana
- 3-4 linguri de capere
- salata verde
- ulei de masline
Se unge fileul de somon cu ulei de masline, dupa care il condimentati bine cu sare, piper si ierburi aromatice. Ungeti tava cu ulei de masline dupa care puneti somonul in tava impreuna cu usturoiul feliat. Adaugati peste sucul de lamaie si vinul alb (dupa gust).
Lasati pestele la cuptor 20-25 de minute, la 180-200 de grade Celsius. Somonul este gata cand e usor rumenit (daca il lasati pre mult in cuptor se va usca). Scoateti pestele si mai stropiti-l o data cu sucul de lamaie.
Sosul il puteti prepara prin amestecarea smantanii cu putin suc de lamaie (1 – 2 linguri), caperele tocate, sare si piper.
Turnati sosul peste somon.
Lasati pestele la cuptor 20-25 de minute, la 180-200 de grade Celsius. Somonul este gata cand e usor rumenit (daca il lasati pre mult in cuptor se va usca). Scoateti pestele si mai stropiti-l o data cu sucul de lamaie.
Sosul il puteti prepara prin amestecarea smantanii cu putin suc de lamaie (1 – 2 linguri), caperele tocate, sare si piper.
Turnati sosul peste somon.
Macrou umplut cu legume la cuptor
Ingrediente: 4 buc macrou proaspat
2 ciuperci champinion
2 rosii medii
1 ceapa mica
2 lamai
1 leg. marar
100 ml vin rosu (eu am folosit unul demidulce dar se poate folosi si alt tip de vin)
sare, piper, boia dulce, cimbru
Se spala macroul bine si se usuca cu un prosop de bucatarie. Se freaca pestele la suprafata si in interor cu sare si se lasa 20 min.Dupa aceea se condimenteaza cu piper, boia si cimbru. Se taie legumele in bucatele potrivite si se umplu cu ele pestii, adaugandu-se cateva fire de marar şi o feliuta de lamaie.Se tapeteaza o tava de cuptor cu folie de aluminiu, se unge folia cu unt. Se aseaza pestii in tava, se stropesc cu zeama de lamaie, se ung cu o lingura de ulei de masline. Inainte de a introduce tava in cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius, se adauga vinul. Se lasa la cuptor 40-45 minute, pana se inmoaie pestele. Se savureaza cu un pahar de vin! POFTA BUNA!
Ingrediente: 4 buc macrou proaspat
2 ciuperci champinion
2 rosii medii
1 ceapa mica
2 lamai
1 leg. marar
100 ml vin rosu (eu am folosit unul demidulce dar se poate folosi si alt tip de vin)
sare, piper, boia dulce, cimbru
Se spala macroul bine si se usuca cu un prosop de bucatarie. Se freaca pestele la suprafata si in interor cu sare si se lasa 20 min.Dupa aceea se condimenteaza cu piper, boia si cimbru. Se taie legumele in bucatele potrivite si se umplu cu ele pestii, adaugandu-se cateva fire de marar şi o feliuta de lamaie.Se tapeteaza o tava de cuptor cu folie de aluminiu, se unge folia cu unt. Se aseaza pestii in tava, se stropesc cu zeama de lamaie, se ung cu o lingura de ulei de masline. Inainte de a introduce tava in cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius, se adauga vinul. Se lasa la cuptor 40-45 minute, pana se inmoaie pestele. Se savureaza cu un pahar de vin! POFTA BUNA!
2 ciuperci champinion
2 rosii medii
1 ceapa mica
2 lamai
1 leg. marar
100 ml vin rosu (eu am folosit unul demidulce dar se poate folosi si alt tip de vin)
sare, piper, boia dulce, cimbru
Se spala macroul bine si se usuca cu un prosop de bucatarie. Se freaca pestele la suprafata si in interor cu sare si se lasa 20 min.Dupa aceea se condimenteaza cu piper, boia si cimbru. Se taie legumele in bucatele potrivite si se umplu cu ele pestii, adaugandu-se cateva fire de marar şi o feliuta de lamaie.Se tapeteaza o tava de cuptor cu folie de aluminiu, se unge folia cu unt. Se aseaza pestii in tava, se stropesc cu zeama de lamaie, se ung cu o lingura de ulei de masline. Inainte de a introduce tava in cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius, se adauga vinul. Se lasa la cuptor 40-45 minute, pana se inmoaie pestele. Se savureaza cu un pahar de vin! POFTA BUNA!
Somon cu sos de soia
Ingrediente:
- 2 bucati mari file de somon;
- 4 linguri sos soia;
- 2 linguri otet;
- 3 linguri mustar;
- busuioc, oregano;
sare, piper.
Fileurile se curata si se taie in 4 bucati, apoi se sareaza si pipereaza. Le punem intr-o tava yena si le dam la cuptor la 220 C pentru 10 minute.
Pentru sos amestecam otetul, sosul de soia, mustarul si condimentele, apoi ungem fileurile de peste cu acest sos. Dam din nou pestele la cuptor (15 – 20 min) pana cand se rumeneste. Se poate servi alaturi de orez sau legume fierte. Pofta buna!
Ingrediente:
- 2 bucati mari file de somon;
- 4 linguri sos soia;
- 2 linguri otet;
- 3 linguri mustar;
- busuioc, oregano;
sare, piper.
Fileurile se curata si se taie in 4 bucati, apoi se sareaza si pipereaza. Le punem intr-o tava yena si le dam la cuptor la 220 C pentru 10 minute.
Pentru sos amestecam otetul, sosul de soia, mustarul si condimentele, apoi ungem fileurile de peste cu acest sos. Dam din nou pestele la cuptor (15 – 20 min) pana cand se rumeneste. Se poate servi alaturi de orez sau legume fierte. Pofta buna!
Sandwich cu ton
Ingrediente:
- 1 conserva de ton in suc propriu;
- rucola;
- 2 linguri maioneza;
- 1 lingura suc de lamaie;
- 1/2 castravete murat mic;
- 1 lingura ulei;
- 1 rosie;
- 2 felii de paine.
Feliile de paine fie le punem in prajitorul de paine, fie le prajim in putin ulei. Maioneza se amesteca cu sucul de lamaie, cu putin ulei si cu castravetele taiat cuburi mici. Ungem o felie de paine cu sosul obtinut, punem ton, apoi cateva felii de rosii, iar la sfarsit cateva frunze de rucola si cealalta felie de paine. Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu