PESTE









Taitei lati cu file de peste si sos de branza



taietei_lati_peste_branza.jpgComplexitate: Redusa
Ingrediente: 4 bucati file de peste (pangasius, cod -  ce va place si nu are oase), 500g taitei lati. Pentru sos: 2 cepe mai marisoare, sare si piper dupa gust, 300ml smantana lichida, 500g branza feta (eu va recomand doar feta, atentie gustati iar daca este), 200ml vin alb, 2 linguri sos Worcester, ulei pentru calit. Pentru ornat: patrunjel verde tocat marunt, rosii cherry, feliute de lamaie, sucul de la o lamaie pentru stropit deasupra.
Mod de preparare: 

Spalam fileul de peste si il lasam la scurs intr-o strecuratoare Dupa ce pestele s-a scurs il condimentam cu sare si piper dupa gust, pe ambele parti.

Luam o tigaie gril, o ungem cu putin ulei si punem fileul la prajit pe ambele parti. Dupa ce s- prajit il scoatem pe o farfurie.

Intr-o cratita punem apa cu un praf de sare, o aducem la fierbere si adaugam taiteii. Lasam taiteii la fiert cateva minute pana se inmoaie. Cand sunt suficient de fierti scoatem pastele intr-o strecuratoare si le trecem pe sub un jet de apa.

Pregatirea sosului. Curatam ceapa si o taiem marunt.

Punem intr-o tigaie ulei, adaugam ceapa si o lasam la calit pana devine usor rumenie. Adaugam peste ceapa calita branza feta sfaramata in bucatele mai mici si amestecam cu o lingura de lemn pana se topeste.

Adaugam apoi smantana lichida, lasam 2-3 minute sa dea in clocot. Adaugam vinul si sosul Worcester, amestecam pana se incorporeaza bine si lasam la fiert pana mai scade putin si ia consistenta unui sos.

In final, condimentam cu sare si piper dupa gust si luam sosul de pe foc. Dupa ce avem totul pregatit, luam o farfurie, punem in ea o portie de taitei lati fierti, peste adaugam cu polonicul sos de branza si vin, apoi deasupra faramitam o bucata de file de peste prajit pe gril.

In final, adaugam o ploaie de patrunjel verde tocat si stoarcem suc de lamaie. Pentru un aspect mai inbietor, puteti sa mai ornati mancarica si cu o felie de lamaie si doua rosii cherry trase 1 minut in ulei incins.

Acum mancarica este gata de servit, este o combinatie delicioasa, foarte simplu de pregatit… o nebunie.


Pastrav la cuptor

pastrav_cuptor.jpgDurata: 40 min
Complexitate: Redusa
Ingrediente: 2 pastravi(a 500 gr fiecare), 100 gr unt, 1 lingura piper verde boabe, 5 linguri ulei masline, 1 lingura suc, lamaie, sare, boia, faina.

Mod de preparare: 

Pastravii se freaca cu sare si se lasa 30 minute.

Intr-un bol se sfarma piperul verde boabe. Se adauga untul topit, sucul de lamaie si uleiul, se amesteca bine. Se pune sosul intr-o tava.

Se dau pastravii prin faina si apoi se dau prin sosul din tava, sa fie bine acoperiti. Se mai presara putina boia deasupra.

Am mai pus in tava 50 ml apa (daca folositi file de peste nu mai puneti apa). Am dat la cuptor 20 minute la 190C, timp in care l-am stropit de cateva ori cu sosul din tava. Am mai lasat 10 minute la 240C ca sa faca crusta crocanta.

* daca folositi peste file scurtati timpul la 10 minute la 190C si 10 minute la 240C

Pofta buna!

File de peste cu legume


File de peste cu legume
Ingrediente:
Rosii: 1-2
Ulei de masline: 2-3 linguri
Morcov: 1
File de pangasius: 700-800 gr
Ceapa: 1
Ardei gras portocaliu: 1
Lamaie: 1
Mazare: 4-5 linguri
Sare si piper: dupa gust
Condimente pt peste: 1-2 lingurite
Pestele se condimenteaza, apoi se aseaza intr-o tava de cuptor. Se adauga mazarea Bonduelle. Morcovul se taie rondele, ceapa la fel, ardeiul gras fasii, iar rosia felii. Toate legumele impreuna cu cateva felii de lamaie, se aseaza in tava, alaturi de peste. Se sareaza, se pipereaza, se mai adauga condimente de peste, dupa preferinte si se stropesc cu ulei, dupa care se da tava la cuptor pentru 20-30 min. Pofta buna!

Somon cu sos gorgonzola

“Cosite”din peste


"Cosite"din peste
Ingrediente:
File de peste,condiment pentru peste,ulei pentru prejit.
Mod de preparare:
Taiem pe lungime filurile de peste in fasii de 1 cm.Le condimentam si apoi imletim cate 3 fasii intre ele ca pe niste codite,fixand capetele cu scobitori.
Le punem in uleiul incins si le prajim pe ambele parti.
Se scot pe hartie absorbanta iar apoi se servesc alaturi de ce garnitura dorim.
Eu am facut niste “taietei” din cartofi (taiati cu masina de spiralat legume)

File de somon cu sos de caper

Macrou umplut cu legume la cuptor

Macrou umplut cu legume la cuptor
Ingrediente: 4 buc macrou proaspat
2 ciuperci champinion
2 rosii medii
1 ceapa mica
2 lamai
1 leg. marar
100 ml vin rosu (eu am folosit unul demidulce dar se poate folosi si alt tip de vin)
sare, piper, boia dulce, cimbru
Se spala macroul bine si se usuca cu un prosop de bucatarie. Se freaca pestele la suprafata si in interor cu sare si se lasa 20 min.Dupa aceea se condimenteaza cu piper, boia si cimbru. Se taie legumele in bucatele potrivite si se umplu cu ele pestii, adaugandu-se cateva fire de marar şi o feliuta de lamaie.Se tapeteaza o tava de cuptor cu folie de aluminiu, se unge folia cu unt. Se aseaza pestii in tava, se stropesc cu zeama de lamaie, se ung cu o lingura de ulei de masline. Inainte de a introduce tava in cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius, se adauga vinul. Se lasa la cuptor 40-45 minute, pana se inmoaie pestele. Se savureaza cu un pahar de vin! POFTA BUNA!

Somon cu sos de soia


somon cu sos soia
Ingrediente:
- 2 bucati mari file de somon;
- 4 linguri sos soia;
- 2 linguri otet;
- 3 linguri mustar;
- busuioc, oregano;
sare, piper.
Fileurile se curata si se taie in 4 bucati, apoi se sareaza si pipereaza. Le punem intr-o tava yena si le dam la cuptor la 220 C pentru 10 minute.
Pentru sos amestecam otetul, sosul de soia, mustarul si condimentele, apoi ungem fileurile de peste cu acest sos. Dam din nou pestele la cuptor (15 – 20 min) pana cand se rumeneste.  Se poate servi alaturi de orez sau legume fierte. Pofta buna!

Sandwich cu ton


sandvich cu ton
Ingrediente:
- 1 conserva de ton in suc propriu;
- rucola;
- 2 linguri maioneza;
- 1 lingura suc de lamaie;
- 1/2 castravete murat mic;
- 1 lingura ulei;
- 1 rosie;
- 2 felii de paine.
Feliile de paine fie le punem in prajitorul de paine, fie le prajim in putin ulei. Maioneza se amesteca cu sucul de lamaie, cu putin ulei si cu castravetele taiat cuburi mici. Ungem o felie de paine cu sosul obtinut, punem ton, apoi cateva felii de rosii, iar la sfarsit cateva frunze de rucola si cealalta felie de paine. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu