RETETE DE LA ,, JAMIE OLIVER"

"CAVIARUL SARACULUI" A LA JAMIE OLIVer

    O reteta gasita in nr.6 al editiei din cartea lui J.Oliver " Intoarcerea bucatarului care se dezbraca de..... secrete" de la Jurnalul National . O alta varianta pentru salata de vinete , simpla si gustoasa, cu mici adaptari..la fel cum "frumuseatea depinde de gusturi" .. 

    INGREDIENTE

    sarepiper

    MOD DE PREPARARE RETETA "CAVIARUL SARACULUI" A LA JAMIE OLIVER

    Retete Culinare - "Caviarul Saracului" a la Jamie Oliver











    Se coc vinetele, se curata , eu le clatesc in 2 jeturi de apa calduta (mai ales daca sunt amarui), se lasa la scurs intro strecuratoare.
    Intre timp se zdrobesc cei doi catei de usturoi, se maruntesc semintele de chimen (inainte de ale zdrobi in mojar le-am prajit cca 1minut elimina o aroma mai puternica), se pun impreuna intrun vas  se adauga vinetele scurse si uleiul se omogenizeaza.Am adaugat zeama celor doua lamai (JO recomanda chiar 3 lamai dar putin cam acrisor pt gustul meu),sare,piper si am mixat amestecul.
    La final am adaugat patrunjel tocat, se recomanda si coriandru sau busuioc , depinde de gusturi.
    Am servit cu paine de casa si legume, si cu multa pofta.
    Pofta buna!


    PANCAKES JAMIE OLIVER


    Retete Culinare - Pancakes Jamie Oliver
    Foarte gustoase 

    INGREDIENTE

    • ingredientele :
    • oua mari (eu am pus 4)
    • 115 gr. faina ( am pus 170)
    • 1 lgta praf copt ( am pus 1 1/2)
    • 140 ml. lapte ( am pus 210)
    • 5 lgte zahar ( am pus 6)
    • n vf.sare
    • esenta vanilie am adaugat eu
    • In reteta lui Jamie nu se pune zahar


























    MOD DE PREPARARE RETETA PANCAKES JAMIE OLIVER

    Mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc.
    Turnam cate putin lapte, apoi faina (care afost amestecata cu praful de copt) si alternam pana se termina.
    Albusurile le batem spuma si le incorporam usor cu o lingura in amestecul de galbenusuri.Omogenizam.
    Incingem bine o tigaie de teflon, o ungem cu unt/marga si punem cam un sfert de polonic de compozitie.Cand incepe sa se formeze gauri , intoarcem pancake-ul.Cca intr-un minut este gata.Le ungem cu ce avem chef (dulceata, crema de ciocolata si bineinteles siropul de artar cu care se mananca ele de fapt; de aceea nici nu se pune zahar in compoz. pt.ca ar iesi mult prea dulci)
    Eu am pus dulceata de mure si de zmeura.
    Sunt incredibil de pufoase!

    Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu