"CAVIARUL SARACULUI" A LA JAMIE OLIVer
O reteta gasita in nr.6 al editiei din cartea lui J.Oliver " Intoarcerea bucatarului care se dezbraca de..... secrete" de la Jurnalul National . O alta varianta pentru salata de vinete , simpla si gustoasa, cu mici adaptari..la fel cum "frumuseatea depinde de gusturi" ..
INGREDIENTE
Se coc vinetele, se curata , eu le clatesc in 2 jeturi de apa calduta (mai ales daca sunt amarui), se lasa la scurs intro strecuratoare.
Intre timp se zdrobesc cei doi catei de usturoi, se maruntesc semintele de chimen (inainte de ale zdrobi in mojar le-am prajit cca 1minut elimina o aroma mai puternica), se pun impreuna intrun vas se adauga vinetele scurse si uleiul se omogenizeaza.Am adaugat zeama celor doua lamai (JO recomanda chiar 3 lamai dar putin cam acrisor pt gustul meu),sare,piper si am mixat amestecul.
Am servit cu paine de casa si legume, si cu multa pofta.
Pofta buna!
PANCAKES JAMIE OLIVER
MOD DE PREPARARE RETETA PANCAKES JAMIE OLIVER
Mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc.
Turnam cate putin lapte, apoi faina (care afost amestecata cu praful de copt) si alternam pana se termina.
Albusurile le batem spuma si le incorporam usor cu o lingura in amestecul de galbenusuri.Omogenizam.
Incingem bine o tigaie de teflon, o ungem cu unt/marga si punem cam un sfert de polonic de compozitie.Cand incepe sa se formeze gauri , intoarcem pancake-ul.Cca intr-un minut este gata.Le ungem cu ce avem chef (dulceata, crema de ciocolata si bineinteles siropul de artar cu care se mananca ele de fapt; de aceea nici nu se pune zahar in compoz. pt.ca ar iesi mult prea dulci)
Eu am pus dulceata de mure si de zmeura.
Sunt incredibil de pufoase!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu