RACORITOARE



Coco coktail

Coco cocktail
Ingrediente:
- 1 esenta cu aroma de cocos sau laptele de la 1 cocos;
- 200 ml lapte;
- 1 plic zahar vanilinat;
- gheata.
Laptele si esenta de cocos se dau prin blender cateva secunde, pana formeaza o spuma deasupra. Se adauga si zaharul vanilinat si se mai amesteca putin. Se pun cuburi de gheata in pahar, apoi se toarna bautura. Se poate orna cu fructe exotice. Drink up!

Lichior de cafea

lichior de cafea
Ingrediente:
- 250 gr boabe de cafea proaspata;
- 500 gr zahar;
- 1 l alcool.
Intr-un vas mare sau intr-o sticla punem boabele de cafea peste care turnam alcoolul si sigilam. Lasam la macerat 12 zile, timp in care agitam zilnic sticla. Se pune zaharul la fiert in 500 ml apa si lasam pe foc pana devine un sirop destul de gros. Strecuram alcoolul printr-un tifon si il adaugam peste sirop. Punem lichiorul in sticle si inchidem ermetic. Lasam 2 zile, apoi se poate servi. Drink up!

Lichior de mure


lichior de mure
Ingrediente:
- 2 kg mure;
- 1.5 kg zahar;
- 1 l alcool 70%;
- 500 ml tuica.
Murele le spalam bine si le lasam la scurs. Punem murele intr-un borcan mare, punem jumatate din cantitatea de zahar si alcool, apoi lasam borcanul 3 saptamani intr-un loc ferit de lumina. àmestecam bine continutul, adaugam restul de zahar si tuica, si mai lasam inca 3 saptamani.
La servire strecuram lichiorul. Drink up!



Sirop de mere

sirop de mere
Ingrediente:
- 500 gr mere;
- 200 gr zahar;
- 500 ml apa.
Merele se curata, se taie felii subtiri si se pun in cratita impreuna cu apa, la foc mare. Se lasa pana se inmoaie, apoi se dau prin blender si se strecoara prin tifon. Siropul astfel obtinut se pune la fiert impreuna cu zaharul, pana cand incepe sa se ingroase.
Se lasa la racit, se toarna in sticle, se inchid etans si se acopera cu celofan. Sterilizam sticlele in baie de abur pentru 15 minute, apoi le depozitam in loc uscat si racoros. Este un sirop mai concentrat, asadar se recomanda a fi consumat cu apa. Drink up!

Sirop de capsuni


sirop de capsuni
Ingrediente:
- 500 gr capsuni;
- 200 ml apa;
- 300 gr zahar.Capsunile se spala, se taie si se pun intr-un vas cu un pahar de apa. Se lasa la macerat 12 ore la frigider. Fructele se storc printr-un tifon direct in vasul in care vom pregati siropul. Adaugam zaharul si fierbem la foc mic. Lasam 10 minute sa clocoteasca, si adunam spuma. Lasam putin la racit, apoi turnam direct in sticle. Inchidem etans si lasam cateva zile la pastrat intr-un loc racoros si intunecat. Siropul este foarte dulce, se recomanda consumarea cu apa. Drink up!

Bere de casa


bere de casa
Ingrediente:
- 400 gr boabe de orz;
- 1 lingurita drojdie de bere;
- 1 pumn cornuri de hamei.
Boabele de orz se tin 3 saptamani la frigider, apoi se culeg cele mai frumoase si se pun intr-un borcan (doar 1/3 din borcan trebuie sa fie ocupat cu orz). Se acopera cu apa pana la jumatatea borcanului, se acopera cu celofan umezit si se leaga cu sfoara.
Se lasa peste noapte la loc intunecat si racoros, iar a doua zi se goleste apa din borcan, se pune alta proaspata doar cat sa acoepre boabele si se leaga din nou borcanul. Din 4 in 4 ore schimbam apa pana cand boabele incep sa incolteasca. Cand boabele incep sa incolteasca sa pune borcanul la soare, iar boabele neincoltite se scot si se arunca. Restul de boabe se zdrobesc.
Hameiul se fierbe 5 minute in 1 l de apa, apoi se lasa la racit. Cand este aproape racit turnam lichidul peste boabele pisate, amestecand continuu, mai lasam 10 minute si adaugam si drojdia. Lasam 7  zile la fermentat la temperatura camerei, strecuram, punem in sticle si lasam cu dopul pus inca 30 de zile. Se serveste rece. Drink up!




Lichior de lamaie


lichior de lamaie
Ingrediente:
- 250 ml vodka;
- 100 gr zahar;
- 6 lamai;
- cuburi de gheata pentru servit;
- cateva felii de lamaie pentru ornare.
Stoarcem lamaile si amestecam sucul dat prin sita cu zaharul pana cand acesta se topeste. Se adauga vodka, apoi se lasa la frigider pentru cel putin 1 ora.
Se serveste rece, cu gheata si o felie de lamaie ca decor. Drink up!





Bora Bora Cocktail non-alcoolic


bora bora cocktail
Ingrediente:
- 10 ml sirop de grenadine;
- 100 ml suc de ananas;
- 10 ml suc de lamaie;
- 60 ml sirop fructul pasiunii;
- fructe proaspete pentru decor;
- cateva cuburi de gheata.
Se pune gheata si toate ingredientele intr-un shaker si se amesteca bine. Se toarna intr-un pahar inalt. Se decoreaza cu fructe proaspete. Drink up!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu