CURA DE SLABIT

Pentru cei care sau saturat de atatea bunatati si considera ca este mai important sanatatea organismului si sufera de supra greutate avem si cateva retete de slabit.
Nu uitati niciodata aceste recete par sanatoase dar consumul excesiv poate si dauna organismului.

Dieta cu grapefruit poate fi utilizata pentru a pierde rapid cateva kilograme. Este foarte eficienta pentru ca fructul in sine taie pofta de mancare, elimina colesterolul si arde grasimile din organism.
Majoritatea persoanelor care incearca aceasta dieta timp de 1 saptamanareusesc sa slabeasca intre 6 si 8 kilograme.

Dieta cu grapefruitMIC DEJUN:
O jumatate de grapefruit
Cafea sau ceai, neindulcite

PRANZ:
O jumatate de grapefruit si doua oua fierte
Salata de castraveti si rosii cu verdeata si lamaie
O felie de paine prajita (de preferat paine neagra)

CINA:
O jumatate de grapefruit
O rosie cu verdeata si lamaie
Carne de peste sau de pasare si legume verzi calite sau gatite in unt.
Cu cat consumati mai mult grapefruit, cu atat pofta de mancare va scadea mai mult. Puteti alege sa stoarceti grapefruit-ul si sa il consumati ca pe un suc, atentie insa, nu trebuie indulcit.
In timpul acestei diete reduceti cafeaua si renuntati complet la desert.


Dieta Atkins


Dieta Atkins a fost creata in 1972 de Robert Atkins, un medic cardiolog din Statele Unite. In 1992, a fost lansata noua dieta Atkins, care s-a bucurat de un succes fara precedent si a devenit in scurt timp una dintre cele mai cunoscute diete din lume.
Atkins sustine ca principala cauza a obezitatii este consumul de glucide rafinate (in special zahar, faina, siropuri bogate in fructoza), iar consumul de grasimi saturate nu este atat de periculos pe cat se crede, grasimile trans (provenind din surse precum uleiurile hidrogenate) fiind singurele care trebuie evitate.
Prin urmare, dieta Atkins recomanda renuntarea la: prajituri, biscuiti, paste fainoase, bomboane, ciocolata si inghetata.
Avantajele oferite de dieta Atkins
Atkins a demonstrat ca dieta creata de el duce la arderea grasimilor mult mai usor decat alte diete, in conditiile consumarii unui numar egal de calorii.
Acest program de nutritie bazat pe reducerea aportului de glucide din alimentatie nu este unul restrictiv. Infometarea este una din cauzele care duc la esecul vastei majoritati a curelor de slabire. Un regim alimentar de durata trebuie sa fie complet, sanatos si placut. Dieta Atkins presupune renuntarea la zahar si la alte glucide rafinate, dar permite in schimb consumarea unor tipuri variate de carne, peste, salate din legume preparate cat mai gustos -cu unt, smantana, condimente si verdeata. Dieta Atkins este visul oricarui gurmand: savuroasa, variata si sanatoasa.
Dieta Atkins este cea mai sigura calede a va mentine greutatea. Principala problema a dieteler traditionale (sarace in calorii sau proteine) este ca odata cu reintoarcerea la vechile obiceiuri alimentare, persoanele pun inapoi kilogramele pierdute deoarece nu sunt pregatite sa-si mentina greutatea cu o alimentatie variata.
Mentinerea greutatii dupa incheierea dietei este un mare avantaj al regimului Atkins si se explica prin faptul ca numarul de calorii consumate in timpul diferitelor faze ale dietei nu difera foarte mult. Dieta Atkins este compusa din4 etapeInducereaPierderea in greutatePre-mentinerea siMentinerea.
Daca respectati toate aceste etape, pierderea in greutate va fi definitiva, iar kilogramele in plus vor disparea pentru totdeauna.
Dieta Atkins nu va lipseste de placerea de a manca, dar va energizeaza si va creaza o stare de bine.
De fapt, aproximativ jumatate din pacienti continua dieta deoarece se simt mult mai rau atunci cand se opresc. In plus, dispunand de mai multa energie, pacientii sunt mai dispusi sa faca exercitii fizice, ceea ce duce la inlocuirea tesutului gras cu masa musculara si la pierderea in greutate. Odata ce efectele devin vizibile, pacientii se simt impliniti iar respectul fata de propria persoana creste.
Reducerea aportului de carbohidrati recomandata de Atkins are o serie de efecte pozitive: diminuarea nivelului de colesterol si de trigliceride din sange, moderarea glicemiei si reducerea tensiunii arteriale. Toate acestea au drept consecinta directa reducerea riscurilor cardiovasculare.
Dezavantajele dietei Atkins
Criticii dietei Atkins afirma ca nu toate persoanele pot tine aceasta dieta, o buna parte renuntand in primele doua saptamani, cand cantitatea de glucide permisa este foartemica.
Dieta prezinta si o serie de efecte adverse: lipsa energiei, stari de oboseala, constipatie, etc.
Etapa I – Inducerea
Inducerea
 este o etapa de scurta durata, care determina organismul sa arda grasimile in plus.
Pe masura ce reduceti aportul de glucide, organismul va fi nevoit sa utilizeze grasimile drept combustibil pentru energie, rezultatul fiind pierderea in greutate.
Inducerea dureaza 14 zile, la sfarsitul carora rezultatele sunt evidente. Nu este obligatoriu sa incepeti cu aceasta etapa, puteti incepe dieta Atkins cu oricare din cele patru etape.
In fiecare zi sunt permise 20 grame de glucide, furnizate in principal de legume. Astfel, nivelul glucozei din sange va fi stabilizat, iar simptomele precum oboseala si schimbarile de dispozitie vor disparea. In plus, dieta Atkins va ajuta si sa stapaniti dependenta de zahar, alcool, cafeina, sau alte alimente. Pentru persoanele dependente de zahar sau de alimente bogate in glucide, moderatia pur si simplu nu este o solutie.
Alimentele permise:
Peste (ton, somon, sardine, hering, etc.)
Carne (de pasare, vita, porc) si mezeluri
Fructe de mare
Oua
Branzeturi
Legume
Condimente
Apa minerala
Regulile pentru prima etapa:
Consumati 
cel mult 20 grame de glucide pe zi, dintre care cel putin 12 – 15 grame trebuie sa provina din legume.
Consumati toate combinatiile de lipide si proteine fara restrictii: carne de pui, peste, oua, carne rosie, unt, maioneza, ulei de masline, de floarea soarelui si alte uleiuri vegetale.
Nu consumati: fructe, paine, paste fainoase sau produse lactate (cu exceptia branzei, smantanei sau untului).
Nu mancati alune sau nuci in primele doua saptamani. Alimentele care contin atat proteine cat si glucide nu sunt permise in aceasta etapa.
Mancati in oras cat de des doriti, dar fiti atente la glucidele ascunse (sosurile, de exemplu, contin faina sau zahar).
Utilizati indulcitorii artificiali (zaharina, etc.)
Beti cel putin 8 pahare de apa pe zi pentru a preveni constipatia si a elimina toxinele rezultate din arderea grasimilor.
Luati zilnic multivitamine care sa contina minerale (potasiu, magneziu si calciu), dar nu si fier.
Etapa II – Pierderea in greutate
Ritmul accelerat de slabire din prima etapa devine mai lent si stabil in cea de-a doua, datorita introducerii treptate a alimentelor bogate in nutrienti. Prin varietatea de optiuni oferite, aceasta etapa este ideala pentru cei care vor sa slabeasca doar cateva kilograme, sau pur si simplu sa adopte un stil de viata sanatos.
Aceasta etapa iti da cu adevarat posibilitatea de a crea un regim propriu, adecvat necesitatilor tale, prin alegerea si combinarea celor mai hranitoare alimente. Aportul de glucide, limitat la 20 g pe zi in etapa precedenta, creste treptat la 25 g, adaugand cate 5 g pe zi, pana cand pierderea in greutate este incetinita.
Masurarea continutului de glucide este esentiala pentru un control eficient al dietei. Continua aceasta etapa pana cand cantaresti cu 3 – 5 kg in plus fata de greutatea dorita.
In continuare, glucidele pot fi obtinute doar din legume. Spre deosebire fata de prima etapa, portiile de legume devin mai numeroase si se pot adauga nuci, seminte si unele fructe. Aceasta etapa nu consta in inlocuirea proteinelor si lipidelor cu glucide, ci in modificarea raportului dintre acestea, in favoarea lipidelor si proteinelor.
Inducerea este poate cea mai usoara etapa a dietei Atkins, deoarece consta intr-un regim strict care functioneaza intotdeauna. Dar, odata cu intrarea in cea de-a doua etapa, pe masura ce regimul ofera mai multa libertate, tentatiile devin mai mari si riscul de a pune kilogramele inapoi creste.
Pe durata urmatoarelor luni, te poti adapta la un nou stil de viata care iti va asigura o stare buna de sanatate. Din acest motiv, etapa II este un moment de rascruce in care vei afla care sunt parametrii stilului tau de viata. Vei descoperi nivelul maxim al aportului de glucide care poate fi suportat de metabolismul tau, pentru a continua pierderea kilogramelor in plus. Odata ce afli cum reactioneaza corpul tau si cum poti adauga noi alimente in dieta, pentru a continua sa slabesti, vei dispune de toate informatiile de care ai nevoie pentru a te bucura de silueta pe care ti-o doresti.
Desi este mai permisiva decat Inducereaetapa II iti va permite sa pierzi in continuare din greutate si sa arzi grasimile in plus. Ritmul in care kilogramele si centimetrii din talie dispar este mai lent decat in prima etapa.
Atentie insa!
Introducerea unor glucide in plus nu echivaleaza cu permisiunea de a te intoarce la vechile obiceiuri de a consuma alimente bogate in zahar, faina alba si alte glucide. Cantitatea glucidelor consumate ramane la fel de importanta ca si calitatea.
Etapa III – Pre-mentinerea
Aceasta etapa trebuie demarata atunci cand depasesti cu 3 – 5 kilogramegreutatea dorita. Etapa este conceputa ca o perioada de tranzitie in care iti poti perfectiona obiceiurile alimentare pentru un stil de viata sanatos.
Aceasta etapa, la fel ca si precedenta, consta in cresterea aportului de glucide, corelata cu pierderea in greutate. In fiecare saptamana, consumul de glucide trebuie crescut cu 10 grame. In mod ideal, aportul de glucide este marit pana cand slabesti mai putin de jumatate de kilogram pe saptamana.Continua aceasta etapa pana cand ajungi la greutatea dorita, pe care trebuie sa o mentii. Scopul final este atingerea echilibrului individual a aportului de glucide (Echilibrul Glucidic Atkins), la care nici nu te ingrasi, nici nu slabesti.
Mentinerea unei greutati adecvate are un rol deosebit de important in bolile cardiovasculare, hipertensiune arteriala si diabet. Pe masura cresterii aportului de glucide cu cate 10 grame pe saptamana, pacientii ajung la un punct in care nu mai slabesc. Daca ai atins greutatea dorita, ramai la acest nivel timp de o luna, inainte de a creste consumul de glucide cu inca 10 grame pentru a vedea daca incepi sa te ingrasi. Daca ai inceput sa pui in greutate, scade cele 10 grame si ai ajuns la starea de echilibru numita Echilibrul Glucidic Atkins.
Pierderea in greutate nu se produce in mod uniform daca in urma unei cresteri a aportului de glucide observi ca nu mai slabesti, dar ca, dimpotriva, iei in greutate, trebuie sa te intorci la etapa precedenta. Desi poate dura chiar si trei luni pentru a pierde ultimele kilograme in plus si sa descoperi Echilibrul Glucidic Atkins, ritmul lent in care se intampla acestea este esential pentru reusita dietei.
Etapa IV – Mentinerea
Felicitari!
 Ai atins greutatea pe care o doreai si poti continua sa alegi dintr-o varietate mai mare de alimente si sa consumi mai multe glucide decat in etapele de slabire. Dar nu uita ca in cele mai multe cazuri, persoanele castiga lupta cu kilogramele pentru a pierde razboiul cu mentinerea greutatii.
Pentru a mentine greutatea castigata cu ajutorul dietei Atkins, trebuie sa-ti cunosti nevoile metabolice. Echilibrul Glucidic Atkins, descoperit in etapa precedenta, reprezinta cantitatea de glucide pe care o poti consuma pentru a-ti mentine greutatea. Nu depasi prea mult acest numar, iar greutatea ta nu ar trebui sa fluctueze decat in intervalul normal de 1-2 kilograme.
Etapa de mentinere si obiceiurile alimentare sanatoase trebuie sa devina un mod de viata permanent. Respectand Echilibrul Glucidic Atkins (nivelul maxim al glucidelor consumate la care greutatea se mentine), greutatea ta va fi mereu apropiata de cea pe care ti-o doresti.
De asemenea, trebuie sa te cantaresti cel putin o data pe luna. De fiecare data cand ai cu 2,5 kilograme mai mult decat greutatea dorita, incepe din nou etapa de inducere (etapa I), apoi treci rapid la cea de pierdere in greutate (etapa II), pentru ca in termen de o saptamana sa ajungi din nou la greutatea pe care ti-o doresti. Astfel, nu vei avea niciodata mai mult de 2,5kilograme in plus.
Nivelul ideal al consumului de glucide este cel la care te simti bine, fara a avea in permanenta senzatia de foame, dar si fara a te ingrasa din nou. Unele persoane descopera ca se simt mai bine atunci cand consuma putine glucide (intre 35 si 40 grame pe zi) decat in etapele mai permisive ale dietei. Altele in schimb, prefera sa consume o cantitate dubla de glucide, iar metabolismul lor suporta acest aport. De aceea, echilibrul glucidic variaza atat de mult de la o persoana la alta, fiecare avand posibilitatea de a-si crea un program nutritiv perfect adaptat nevoilor proprii.
Reguli pentru etapa de mentinere:
- Descopera echilibrul glucidic propriu si ghideaza-ti dieta in functie de acesta
- Continua sa consumi glucide naturale, neprocesate, bogate in nutrienti
- Continua sa iei suplimente nutritive
- Incearca in permanenta noi retete culinare, care sa-ti stimuleze apetitul
- Nu depasi niciodata greutatea dorita cu mai mult de 2 kg
Exemplu de meniu Atkins
Micul dejun
Salata de ton (1 ceasca) – 240 calorii
O jumatate de grapefruit – 41 calorii
Cafea decafeinizata – 2 calorii
Pranz
Pui la gratar (carne slaba, 170 g) - 280 calorii
Salata de rosii – 80 calorii
Sos pentru salata (30 g) - 170 calorii
Cina
Friptura de vita (170 g) – 490 calorii
Dovlecei (o jumatate de ceasca) – 19 calorii
Salata de rosii – 80 calorii
Sos pentru salata (30 g) - 170 calorii
Apa minerala – 0 calorii
Gustare
Migdale (30 g) – 176 calorii
Salata de varza – 174 calorii
Castraveti – 8 calorii
Total: 1 930 calorii

DIETA DE SLABIT CU CARTOFI
Dieta cu cartofi













Dieta cu cartofi se bazeaza pe cel mai popular aliment la romani. Cura de slabit se tine de 14 zile, timp in care aveti nevoie de 10 kilograme de cartofi.
In primele 2 zile se va consuma cate 1 kg de cartofi pe zi, la pranz si seara cu branza de vaci, verdeata si ceapa verde. Restul de 8 kilograme se vor consuma in restul zilelor.
MIC DEJUN:
2 felii de paine uscata, 1 lingura de branza de vaci si 1 banana
sau
1 felie de paine din seminte cu unt, 2 rosii si ceapa verde
PRANZ:
1 portie supa de cartofi
100 grame de fructe proaspete
sau
250 grame de cartofi cu branza de vaci si verdeata
50 grame de fructe proaspete
CINA:
200 grame de cartofi si 1 ceapa tocata marunt, se prajesc timp de 5 minute, dupa ce se iau de pe foc se consuma cu 1 rosie
sau
150 grame de cartofi, se fierb si se feliaza
100 grame de peste se prajeste in putin ulei
ambele se servesc cu salata, morcov, castravete si un dressing la alegere.
O data la 2 zile un meniu diferit, cartofi la cuptor cu peste. Cand se racesc se taie pe lung si se scobesc. O ceapa tocata, o lingura mare de ton cu mustar si cartofii scobiti, se amesteca si apoi se umplu cartofii si se toarna smantana deasupra. Se lasa 20 de minute la cuptor.



DIETA MAYO
Dieta Mayo
















Denumita si dieta cu ou, aceasta cura de slabire isi are originea dupa clinica de nutritie Mayo din SUA. Este un program care nu urmareste doar inlaturarea inesteticelor “pernite” de grasime, realizand ceva cu mult mai important; o data ce este eliberat de impuritati, tesutul conjunctiv (existent pretutindeni in organism) redevine elastic.

Dieta Mayo dureaza 14 zile si este o dieta severa, foarte restrictiva si saraca in calorii (intre 800 si 1000 de calorii pe zi). Pentru persoanele care doresc sa slabeasca prin modificarea metabolismului, nutritionistii americani recomanda ca regimul de 2 saptamani sa fie respectat cu strictete, fara nici o abatere (nici macar o bomboana, o guma de mestecat sau un pahar cu bere).

LUNI:
Mic dejun: O ceasca de cafea sau ceai + 1 cub de zahar.
Pranz: 2 oua fierte (tari), 1 rosie, 300 g spanac fiert.
Cina: 200 g friptura de vita, salata verde cu ulei si lamaie.

MARTI:
Mic dejun: O ceasca de cafea sau ceai + 1 cub de zahar si un biscuit.
Pranz: 250 g sunca si o cutie de iaurt natural.
Cina: 200 g friptura de vaca, salata verde cu ulei si lamaie.

MIERCURI:
Mic dejun: O ceasca de cafea + 1 cub de zahar si o felie de paine prajita.
Pranz: 2 oua fierte (tari), 1 felie de sunca si salata.
Cina: Supa de zarzavat, fara carne, branza de vaci slaba si un fruct proaspat.

JOI:
Mic dejun: O ceasca de cafea sau ceai + 1 cub de zahar si un biscuit.
Pranz: 1 ou fiert (tare), morcovi, rosii, 50 g cascaval.
Cina: Un bol de salata de fructe fara zahar sau 1 iaurt.

VINERI:
Mic dejun: 1 morcov ras si rosii cu suc de lamaie.
Pranz: 250 g peste slab fiert cu lamaie si o rosie.
Cina: 200 g friptura de vita cu o telina rasa.

SAMBATA:
Mic dejun: O ceasca de cafea sau ceai + 1 cub de zahar.
Pranz: 1/2 pui la cuptor cu salata verde si lamaie.
Cina: 2 oua fierte (tari), un bol de morcovi rasi si 1 rosie.

DUMINICA:
Mic dejun: O ceasca de cafea sau ceai + 1 cub de zahar si un biscuit.
Pranz: 2 oua fierte (tari), o telina fiarta si un fruct proaspat.
Cina: Tot ce doriti in limita a 300 g, fara dulciuri, fara paine sau alcool.
Daca nu se respecta dieta cu strictete mai mult de 6 zile, aceasta trebuie intrerupta si reluata doar dupa 3 luni. Nerespectarea dietei inainte de 6 zile impune intreruperea sa, si reluarea dupa cel putin 6 luni. In Dieta Mayo este important sa consumi cat mai multe lichide, daca se poate numai apa plata.

CURA DE SLABIRE ACTIVA
Cura de slabire activaAceasta dieta va asigura necesarul zilnic de proteine astfel incat nu veti avea senzatia de foame sau lesin. Combinata cu exercitii fizice zilnice (nu este necesara deplasarea la sala) va garanteaza 3 kg in minus pe saptamana, precum si schimbarea metabolismului.

Nu sunt admise dulciurile sau sucurile (de orice natura) si nici fast-food-ul. Incercati sa reduceti numarul de grasimi prin achizitionarea unui aparat de tip steam-gourmet (aparat cu aburi) la care va puteti prepara carne si legume fara aport de grasimi.

ZIUA 1:
Mic dejun:
 2 felii toast cu branza (de oaie/vaca) sau mezel, o cana ceai cu indulcitor sau miere.
Gustare: un mar, portocala sau banana.
Pranz: salata (varza sau verde) si gratar pui. Se mananca intai salata si apoi dupa 5-10 minute gratarul.
Gustare: un mar sau o portocala.
Cina: un iaurt cu o felie de toast.

ZIUA 2:
Mic dejun:
 2 felii de toast cu branza (de oaie sau vaca) sau mezel, o cana ceai cu indulcitor sau miere.
Gustare: un mar, portocala sau banana.
Pranz: orez si gratar pui (intai se mananca orezul si apoi dupa 5-10 minute gratarul).
Gustare: o portocala.
Cina: o salata de varza.

ZIUA 3:
Mic dejun:
 2 felii de toast cu branza (de oaie sau vaca) sau mezel, o cana ceai cu indulcitor sau miere.
Gustare: un mar, portocala sau banana.
Pranz: conopida fiarta (si sarata dupa gust cu o bucatica de unt) si gratar de pui. Se mananca intai conopida si apoi dupa 5-10 minute gratarul.
Gustare: un mar.
Cina: un iaurt.

ZIUA 4:
Mic dejun: 
un ou fiert cu o felie de toast, o cana de ceai cu indulcitor sau miere.
Gustare: un mar, portocala sau banana.
Pranz: un copanel de pui la gratar si o salata de varza. Intai se mananca salata si apoi copanelul.
Gustare: o portocala.
Cina: un iaurt.

ZIUA 5, 6 si 7 se repeta ZIUA 1.
Aveti in vedere ca aceasta dieta activa ajuta si la detoxifierea organismului.


DIETA CU SUC DE LAMAIE
Dieta cu suc de lamaie
Dieta cu suc de lamaie tine 14 zile. Se face pauza de 2 saptamani si apoi se poate relua. In acest timp regimul alimentar trebuie sa fie foarte usor. Regimul este destul de dur, dar rezultatele sunt spectaculoase.
In prima zi se consuma sucul de la o lamaie. Se creste doza zilnic cu cate o lamaie pana se ajunge la sapte lamai. Din ziua a 8-a se scade portia cu cate o lamaie pe zi, pana se ajunge iar la o lamaie.

LUNI:
Dejun: Sucul de lamaie, cafea sau ceai de plante, fara zahar
Pranz: 2 oua fierte tari, 1 rosie, 300 g spanac, 1 felie paine neagra
Cina: Salata verde cu 1 lingurita ulei de masline si lamaie

MARTI:
Dejun: Sucul de lamaie, cafea sau ceai fara zahar, eventual cu miere
Pranz: Salata verde cu ulei de masline si lamaie cu crutoane prajite de paine neagra, 2 felii sunca slaba
Cina: Supa de legume, branza degresata de vaci

MIERCURI:
Dejun: Sucul de lamaie, cafea, ceai fara zahar, un biscuit
Pranz: 250 g telina rasa, 1 banana, 1 portocala
Cina: 2 oua fierte tari, 1 felie paine neagra sau graham, salata verde

JOI:
Dejun: Sucul de lamaie, cafea, ceai cu miere si 2 biscuiti
Pranz: 1 ou fiert tare, 200 g morcovi rasi, 200 g cascaval, 1 felie paine neagra sau graham
Cina: 1 iaurt, salata de fructe

VINERI:
Dejun: Sucul de lamaie, 300 g morcovi rasi
Pranz: 2 felii paine neagra prajita, stropit cu ulei de masline, 1 rosie, 2 linguri branza degresata de vaci
Cina: Salata verde

SAMBATA:
Dejun: Sucul de lamaie, 1 felie sunca, 1 felie paine neagra, cafea, ceai fara zahar
Pranz: Salata verde stropita cu lamaie
Cina: 2 oua fierte tari, 300 g morcovi rasi

DUMINICA:
Dejun: Sucul de lamaie, cafea, ceai fara zahar, 2 biscuiti
Pranz: 1 iaurt cu fructe, 3 nuci, 1 mar
Cina: 150 g orez fiert in apa cu sare, stropit cu ulei de masline, salata verde
Regimul acesta se tine in cele doua saptamani in care se bea sucul de lamaie.
Daca nu puteti bea tot sucul de lamaie la dejun, puteti sa-l beti pe tot parcursul zilei.
Dupa aceste doua saptamani urmati un regim disociat astfel: In primele trei zile mancati orez, in urmatoarele trei zile, numai legume, fierte sau crude (dupa preferinte), si in alte trei zile, fructe proaspete.
Beti cat mai mult ceai verde intre mese si apa plata.
Folositi putine condimente ca: sarea, piperul, boiaua.
Inlocuiti-le cu: patrunjel verde, marar, tarhon.
Puteti inlocui sunca cu carne fiarta de pui sau vita sau cu rasol de peste alb.
Nu beti sucuri acidulate si nici bauturi alcoolice pe toata perioada curei.

Mai multe retete gasiti aici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu