DESERT

tiramisu
Tiramisu
• Ingrediente
Pentru 24 portii:
1 cutie crema de branza Mascarpone
1 punga mare de piscoturi
900 g smantana 20% grasime
4 plicuri intaritor de frisca
250 g zahar
2 plicuri zahar vanilat
1 lingurita esenta de rom
3 patratele de ciocolata amaruie (pentru ras)
3-4 cani de cafea tare fara zahar
2-3 linguri de cacao (pentru ornat)
• Mod de preparare
Mai intai facem cafeaua, cam 3-4 cani, fara zahar, la expresor, filtru sau ibric, nu conteaza. Daca o faceti la ibric, cand e gata puneti 2-3 stropi de apa sa se lase zatul. Cafeaua se lasa la racit.
Se mixeaza smantana foarte bine, se adauga cele 4 intaritoare de frisca si zaharul pana obtinem o frisca consistenta, dupa care se adauga crema de branza mascarpone se amesteca pan ace se omogenizeaza..
Cand cafeaua s-a racit, luam cate un piscot si il inmuiem putin in cafea (dar nu foarte tare, pentu a nu se rupe) si asezam un strat de piscoturi intr-un vas de yena sau intr-o tava mai inalta. Dupa ce am facut primul strat de piscoturi inmuiate in cafea, punem o jumatate din compozitia de frisca si mascarpone.Aceasta se intinde bine cu dosul lingurii. Apoi mai punem, identic, inca 1 strat de piscoturi si compozitie.
Din cantitatile de mai sus veti reusi sa puneti 2 straturi intr-un vas de yena sau o tava. La final radem ciocolata amaruie deasupra. Se da la frigider 3-4 ore pentru a se intari crema, dupa care se poate servi.


Tort cu crema de portocale

crema de portocale
Ingrediente
pentru blat:
6 oua
6 linguri zahar
tort portocale6 linguri faina

pentru insiropat:
200 ml suc natural din portocale
3 linguri zahar

pentru crema de vanilie:
1 plic budinca vanilie
250 ml lapte
3 linguri zahar
1 esenta vanilie
200 ml frisca lichida

1 plic gelatina
pentru crema de portocale :
1 plic budinca frisca
250 ml suc natural din portocale
3 linguri zahar
1 esenta portocale
200 ml frisca lichida
1 plic gelatina

pentru glazura:
100 gr ciocolata alba
50 ml frisca lichida

pentru jeleu:
300 ml suc natural din portocale
4 linguri zahar
2 plicuri gelatina

pentru decor:
portocale
cocos
bombonele

Mod de preparare
Batem ouale cu zaharul si cand compozitia incepe sa se ingroase adaugam faina amestecand pana la omogenizare . Impartim in doua si coacem pe rand in forma de tort cu margini detasabile.
Cand s-au rumenit putin le scoatem si lasam sa se raceasca. Asezam un blat pe un platou, punem in jurul lui inelul pentru tort si il insiropam .Siropul il preparam din sucul de portocala si zaharul pe care le dam intr-un clocot si le lasam apoi sa se raceasca.

Batem bine cu mixerul frisca lichida pana devine ferma si o lasam la rece.
Punem apoi pe foc, intr-un vas laptele cu praful de budinca, zaharul si esenta de vanilie iar in alt vas sucul de portocale cu praful de budinca , zaharul si esenta de portocale. Le punem pe aragaz, la foc mic, mestecand continuu pana incep sa se ingroase. Dam deoparte apoi, acoperim cu folie alimentara sa nu prinda pojghita si lasam sa se raceasca.
Pentru crema de portocale cantitatea de zahar este variabila in functie de cat de dulci sau acre sunt portocalele. Acelasi lucru e valabil si pentru sirop si jeleu.

Dupa ce s-a racit amestecam fiecare compozitie in parte cu frisca. Preparam gelatina conform indicatiilor de pe ambalaj si o incorporam in compozitie. Atentie, amestecati foarte bine, eventual va ajutati si de un mixer ca sa se imprastie uniform gelatina.
Asamblam apoi crema astfel: cu o lingura incepem sa punem peste blat din crema. Punem chiar in centru o lingura de crema de vanilie apoi deasupra una de portocale, iarasi vanilie, portocale, si tot asa.
Asezam al doilea blat deasupra si il insiropam. Dam la rece si preparam intre timp glazura: rupem bucatele mici ciocolata alba, o punem intr-o craticioara si adaugam frisca lichida. O punem pe foc la bain-marie(deasupra unui vas cu apa care fierbe), si mestecam pana se topeste ciocolata. Foarte mare atentie, fundul craticioarei in care este ciocolata nu trebuie sa vina in contact direct cu apa fierbinte ci doar cu aburul, fiindca altfel se branzeste.
Turnam glazura peste tort si il dam din nou la frigider.
Preparam intre timp jeleul astfel: dizolvam zaharul in sucul de portocale , preparam gelatina si o incorporam.
Turnam jeleul astfel obtinut peste stratul de ciocolata si dam la frigider pentru cateva ore. Eu l-am lasat peste noapte.

Pulverizam pe laterale sirop de portocale apoi decoram cu cocos.
Facem in mijloc o floricica din portocale si presaram bombonele.




Rulada cu gem

rulada cu gem
Ingrediente:
- 4 oua;
- 4 linguri faina;
- 4 linguri zahar;
- gem la alegere;
- sare;
- zahar pudra.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, iar galbenusurile cu zaharul pana cand acesta se topeste. Se adauga in galbenusuri treptat faina si albusurile. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit timp de 12-15 minute (trebuie doar sa se rumeneasca putin pe fund pentru ca aluatul sa fie totusi usor de rulat).
Se scoate aluatul din tava si se pune pe un prosop umed. Se intinde deasupra gemul intr-un star nu foarte gros, apoi se ruleaza cu ajutorul prosopului. Se lasa la racit, apoi se poate portiona. Inainte de servire se presara zahar pudra deasupra. Pofta buna!


Poale-n brau – Reteta din Moldova



poale-n-brauIngrediente:
- 500 g branza dulce
- 700 g faina
- 4 oua
- 200 g zahar
- un pahar apa
- un pahar ulei
- un cub drojdie
- 100 g stafide
- coaja de la o lamaie
Faina se pune intr-un vas si se face o mica groapa in mijloc in care punem cubul de drojdie faramitat si paharul cu apa calduta. Amestecam pana se dizolva drojdia apoi adaugam paharul cu ulei, 100g zahar, jumatate de coaja de lamaie si doua oua. Incorporam cat mai bine faina in acest amestec pana se obtine o coca. Trebuie framantat energic 10 minute si lasat la crescut pana isi dubleaza volumul. Dupa ce a crescut indeajuns, intindem aluatul. Se presara atat masa, cat si aluatul cu faina pentru a nu se lipi si se intinde pana la grosimea unui deget. Se taie apoi aluatul in patratele de 15cm.
Se pregateste umplutura din branza dulce, stafide, 1 ou, 100g zahar si restul de coaja de lamaie. Se pune cate o lingurita de compozitie in interiorul fiecarui patratel de aluat si se impaturesc in patru. Se unge o tava cu unt si faina sau se pune direct foaie de copt. Lasam destul spatiu intre placinte atunci cand le punem in tava deoarece ele mai cresc putin. Se bate un galbenus si se unge fiecare placinta in parte. Incingem cuptorul la foc mediu si bagam tava la cuptor pentru 30 minute, pana se rumenesc. Se lasa la racit si se pudreaza cu zahar. Pofta buna!

Ingred


Tarta cu dubla ciocolata

tartaTarte cu dubla ciocolata
Ingrediente pentru 16 persoane :
- 250 de grame de făină ” 0 ”
- 100 de grame de zahar extrafin
- 2 galbenusuri de ou
- 2 linguri de cacao
- 310 grame de unt
- 350 de grame de ciocolată albă
- 200 de grame de ciocolata neagra
- 550 ml de smântână proaspătă
- 12 g foi de gelatină
Mod de preparare:
Pregătiți aluatul cu faina , galbenusurile de ou si cacao cernută , zahăr și 150 g unt rece în bucăți mici , formate într-o minge , înveliți în folie de plastic si lasa sa se odihneasca in frigider timp de 1 oră . Intindeti aluatul într-o grosime de 5 mm și se transferă într-o matriță de 24 cm cu margine canelate 4 cm inaltime , unt și presărată cu cacao . Liniecoajă patiserie cu hartie de copt umed și stors , umplut cu fasole uscata si se coace la 180 de grade pentru 15-18 de minute . Inmoaie gelatina in apa rece . Piure într -un amestecătorciocolată albă tocat cu 300 ml de smântână fierbere ; cândciocolata topit împreună cu 100 g de unt în bucăți mici , amestecati din nou și se amestecă îngelatina dizolvată în 50 ml de crema fierbinte . Se toarnă jumătate din ganache alb în coajă de patiserie și să se intareasca in congelator la rece pentru 20 de minute .
Piure intr-un blender cu tocat ciocolata neagra 200 ml de crema de fierbere , apoi se adaugă , de asemenea, 60 g de unt în bucăți mici . Se toarnă 3/4 dinprimul strat de întuneric ciocolata ganache Genache albă și locul în congelator timp de 20 minute . Completați cu stânga ganache alb si lasa sa se raceasca in frigider timp de 4 ore . Transferați ganache întuneric rămas într-o pungă de conducte cu o duză simplu și -l utilizați pentru mai multe mănunchiuri mici, formate pe o foaie de hârtie de copt , i lasa sa se ​​intareasca in frigider si apoi le-a pus pe tort

Chipsuri dulci cu sos de fructe


Ingrediente:
- 1/2 mar mare;
- 1 piersica;
- 2 kiwi;
- 5-6 capsuni;
- 2 linguri zmeura;
- 2 linguri gem de fructe;
- 1 pachet chipsuri tip tortilla (nachos);
- 100 gr unt topit;
- 1 lingurita scortisoara;
- 2 linguri zahar brun.
Fructele se taie bucatele cat mai mici si se presara deasupra 1 lingura rasa de zahar brun. Se dau 10 minute la rece, timp in care pregatim nachos. Se ia fiecare nachos, se da prin untul topit, apoi se tavaleste prin mixtul de zahar brun si scortisoara, si se da la cuptor (pe o tava cu hartie de copt) pentru 3 minute. Se serveste alaturi de salsa de fructe proaspata. Pofta buna!

Sfintisori

Ingrediente:
500 gr faina,
200 gr zahar,
2 oua,
50 gr margarina,20 gr drojdie,
200 ml lapte,
esenta si coaja de lamaie
Miere,nuca macinata
Sirop din 200 gr zahar si o cana de apa

Mod de preparare:
Drojdia se lichefiaza cu o lingura de zahar,se adauga o lingura de faina si se lasa la crescut putin
Intr-un vas se pune faina,un praf de sare,ouale,laptele caldut,margarina,zaharul si drojdia. Se framanta un aluat bine lucrat.Se acopera cu un prosop si se lasa la crescut in loc caldut.
Din aluatul crescut se fac bile de marimea unui mar mai micut.din fiecare bucata de aluat se fac doua suluri cam de grosimea unui deget care apoi se impletesc intre ele si apoi se impletesc in forma cifrei “8″Asezam sfintisorii astefel facuti in tava unsa cu unt.Se mai lasa la crescut cateva min,se ung cu un galbenus batut cu o lingura de lapte si se dau la cuptor la foc mediu pana se rumenesc usor.
Intre timp se fierbe siropul.
Cand sfintisorii sunt copti scoatem tava din cuptor,trecem prin siropul cald fiecare bucata in parte sau se pot stropi cu sirop cu o lingura.
Se ung apoi cu miere si se presara nuca macinata.
Merg de minune si cu un pahar de vin bun.

Tarta cu branza dulce

Ingrediente:
Aluat:
- 150 gr branza de vaci;
- 6 linguri ulei;
- 300 gr faina;
- 1 plic praf de copt;
- 6 linguri lapte;
- 75 gr zahar;
- 1 plic zahar vanilinat.
Umplutura:
- 700 gr branza de vaci;
- 2 oua;
- 1 esenta rom;
- coaja de la 1 lamaie;
- 200 gr zahar.
Incepem cu aluatul: amestecam branza cu laptele, zaharul, uleiul si putina sare. In alt vas cernem faina impreuna cu praful de copt, apoi incorporam faina in branza si framantam pana nu se mai lipeste de maini. Tapetam o tava cu hartie de copt si punem aluatul si pe peretii formei de tarta.
Pregatim si umplutura:  mixam branza cu zaharul, ouale si esenta de rom. La final adaugam si coaja de lamaie rasa, apoi punem umplutura peste aluatul din tava. Dam la cuptor, la foc mediu pentru 40 de minute, pana prinde o crusta aurie deasupra.
Lasam la racit in tava, apoi portionam. Se poate servi si rece. Pofta buna!

Cornulete cu mac


Ingrediente:
- 350 gr faina;
- 100 ml apa minerala;
- 1 lamaie;
- 100 ml lapte;
- 1 esenta de vanilie;
- 250 gr unt;
- 1 lingurita bicarbonat;
- 1 praf de sare;
- 200 gr zahar;
- 200 gr mac.
Macul se macina si se pune intr-o cana cu apa fierbinte peste noapte (sau cel putin 2 ore). Laptele se fierbe impreuna cu zaharul, apoi adauga si macul si amesteca pana se ingroasa. Cand este rece poti adauga esenta de vanilie.
Untul se amesteca cu faina pana la omogenizare, dupa care se adauga coaja de la lamaie rasa, bicarbonatul, apa, sarea si se lasa 40 de minute la dospit. Se intinde aluatul in mai multe foi subtiri, se pune deasupra umplutura cu mac, apoi se taie in patratele de 6-7 cm. Se ruleaza cornuletele si se dau la cuptor (intr-o tava acoperita cu hartie de copt) pentru 20 de minute la 200 C. Se pot stropi pe deasupra cu sirop din zahar sau ciocolata topita. Se servesc reci. Pofta buna!


Cozonac pufos

Ingrediente:
- 1 kg faina ;
- 2 cubulete drojdie proaspata ;
- 500 ml lapte gras ;
- 200 grame unt ;
- 250 grame zahar tos ;
- 5 +1 galbenusuri (albusurile le congelam si le folosim la alte prajituri) ;
- o lingurita sare;
- esente de vanilie sau rom, dupa preferinta, cam 4-5 bucati;
- coaja de lamaie;
- 3 plicuri zahar vanilinat;
- umplutura dupa preferinta, voi alege cacao, nuci, stafide si rahat in deverse culori.
Reteta se va incepe cu o seara inainte, cernand faina de 2-3 ori sa devina mai pufoasa in compozitie. A doua zi incepem sa pregatim cozonacul. Intr-un vas se incalzeste laptele cu zaharul si esentele si se lasa la racit, dupa ce zaharul s-a topit complet. Tot acum aprindem si cuptorul deoarece va trebui sa fie cald in bucatarie daca vrem ca cozonacii nostri sa creasca mari si frumosi.
Se pregateste maiaua: drojdia se topeste cu o lingurita de zahar, 2 linguri de faina si 2-3 inguri de lapte, si se lasa la crescut in mijlocul movilei de faina. Asteptam pana isi dubleaza volumul si apoi adaugam restul de lapte impreuna cu 5 galbenusuri grecate bine. Se incepe framantarea, care va fi un proces destul de indelungat. Din cand in cand se inmoaie mainile in untul topit si lasat la racit. Dupa ce am framantat 30 minute si am incorporat si untul in aluat se lasa la dospit 40 de minute.
Se pregateste in acest timp umplutura. Nucile se verifica sa nu cumva sa aiba ramasite de coaja, stafidele se pun in putin coniac sau brandy pentru a prinde si mai multa aroma si gust, iar rahatul colorat se taie in felii mici.
Se imparte aluatul in 4 si se intinde pe rand, fiecare bucata pe masa unsa cu ulei inainte. Se adauga umplutura. Daca doresti sa pui si putina cacao o poti presara pe dedesubtul umpluturii, direct pe aluat. Se fac astfel 4 suluri din cele 4 bucati de aluat. Se impletesc doua cate doua si acestia vor fi cozonacii nostri. Se pun intr-o tava cu hartie de copt sau unsa cu unt topit si apoi tapetata cu faina. Galbenusul de ou ramas se amesteca cu o lingura de lapte si se unge cu aceasta compozitie cozonacii pusi deja in tava. Se poate pune si pe deasupra zahar. Se mai lasa la crescut pana isi dubleaza din nou volumul si apoi se dau la cuptor circa 45-50 minute, in functie de cuptorul fiecaruia. Se lasa la racit si se scot apoi din tava pentru a fi serviti. Pofta buna!

Briose cu portocale


Ingrediente:
- 200 gr faina;
- 100 gr zahar;
- 150 gr iaurt gras;
- 1/2 plic praf de copt;
- 1 lingurita coaja de portocala rasa;
- 2 oua;
- 50 gr unt;
- 50 ml suc de portocale;
- 1 pic zahar vanilinat;
- un praf sare.
Ouale se bat cu sare, zahar si zahar vanilinat. Se adauga untul, iaurtul, sucul de portocale, coaja de portocala, faina si praful de copt, in aceasta ordine. Aluatul se pune in forme de briose (fie pui in forme hartii speciale pentru briose, fie ungi cu unt si tapetezi cu faina formele).
Se da la cuptor, la 180 C, pentru 15 minute, pana cand trec testul scobitorii. Se lasa la racit apoi se servesc. Pofta buna!

Prajitura cu ciocolata si menta

prajitura cu ciocolata si menta
Ingrediente:
Blat:
- 6 oua;
- 40 ml apa;
- 3 linguri cacao;
- 1 plic praf de copt;
- 200 gr zahar;
- 40 ml ulei;
- 200 gr faina.
Sirop:
- sirop de menta;
- 1 pachet unt;
- 3 linguri cacao;
- 1 lingurita extract de cafea;
- 500 ml apa rece;
- zahar pudra;
- 1 pliculet cafea solubila;
- 2 esente rom.
Preparam prima data aluatul: galbenusurile se freaca cu uleiul pana se transforma intr-o maioneza, apoi se adauga zaharul si se bate pana cand acesta se topeste. Se incorporeaza si apa. Albusurile se bat spuma apoi se adauga galbenusurile. Se adauga faina, praful de copt si cacaoa treptat. Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptorul preincalzit la 200C, timp de 20 de minute sau pana trece testul scobitorii. Scoatem blatul din cuptor si il lasam la racit.
Intre timp se prepara crema: untul se amesteca cu zaharul pudra (cantitatea se stabileste in functie de cat de dulce vrei sa fie), cacaoa, extractul de cafea, pliculetul de cafea solubila si esentele de rom. Cand blatul este racit se insiropeaza cu siropul de menta dizolvat in apa, apoi se unge cu crema rezultata. Pofta buna!

Rulouri de dovlecei umplute cu branza

rulouri de dovlecei cu branza
Ingrediente:
- 2 dovlecei mici;
- ulei de masline;
- piper negru.
Umplutura:
- 200 gr feta;
- 1 lingura iaurt grecesc;
- 50 ml ulei de masline;
- 1 lingurita oregano;
- 50 gr branza danish white;
- optional 2 ardei iuti;
- 1 lingura suc de lamaie.
Ardeii iuti se coc pana sunt rumeni, se curata de coaja si seminte si se taie marunt. Apoi se freaca ardeii cu ulei de masline, adaugat putin cate putin, apoi se adauga si sucul de lamaie. Amestecul rezultat se pune in blender si se amesteca cu branzeturile si smantana, iar la final oregano. Se da pasta pentru cateva ore la frigider sa se intareasca.
Dovleceii se taie felii subtiri pe lungime, se presara apoi cu piper negru si se ung cu putin ulei de masline. Se prajesc feliile de dovlecei in tigaia grill, cate 2 minute pe fiecare parte, apoi se scot pe servetele de bucatarie si se lasa la racit. Se pune cate o lingurita de crema de branza pe fiecare felie de dovlecel, apoi se ruleaza. Pofta buna!

Fursecuri cu dulceata

fursecuri cu dulceata
Ingrediente:
- 150 gr unt;
- 1 esenta de lamaie;
- 400 gr faina;
- 1 plic praf de copt;
- 1 ou;
- 2 linguri lapte;
- dulceata dupa preferinte.
Untul se amesteca cu zaharul si esenta de lamaie pana cand se topeste zaharul. Se adauga pe rand oul, laptele, faina si praful de copt. Se framanta pana se formeaza un aluat nelipicios. Se intinde aluatul si decupam cerculete cu ajutorul unui pahar. Punem in centru o lingurita de dulceata, apoi ridicam usor de aluat, astfel incat sa se formeze ca un cosulet si inauntru sa fie dulceata.
Dam la cuptor intr-o tava tapetata cu hratie de copt pentru 12-15 minute. Pofta buna!

Tort Le Rouge et Le Noir

Ingrediente:
250 gr unt
4 oua
150 ml lapte1/2 kg capsuni
7 linguri zahar
1 ceasca apa
12 linguri faina
1 lingura cacao (cu varf)
180 gr ciocolata neagra (2 tablete)
150 gr zahar (pentru glazura)
1/2 ceasca lichior
1 ceasca sirop de capsuni
3 lingura zahar (pt sirop)
100 ml apa fierbinte (pentru sirop)
1 plic praf de copt
Mod de preparare

Blatul de tort:
Am pus intr-o craticioara laptele cu zaharul, cacaua si untul (200 gr doar, restul de 50 de gr. l-am folosit la glazura/topping) si am pus pe foc lasand sa fiarba pana se ingroasa.
Am separat galbenusurile de albusuri si le-am frecat putin cu o lingura de lemn, dupa care, am adaugat galbenusurile la compozitia din craticioara.
Albusurile le-am batut spuma, iar apoi am incorporat faina si praful de copt, amestecand cu grija de jos in sus cu lingura de lemn. Am incorporat apoi la compozitia cu galbenusuri.
Am uns o forma rotunda de tort cu unt si am asezat aluatul in tava. Am dat la cuptor pentru 30-35 de minute.
Am asteptat sa se raceasca, dupa care l-am taiat in 2 parti si m-am apucat sa pregatesc siropul.
Siropul l-am facut asa: Am fiert 100 ml de apa si am amestecat cu lichiorul, siropul de capsuni si 3 linguri de zahar si am mai lasat un pic pe foc cat sa se topeasca zaharul.
Am stropit prima parte de blat cu sirop, dupa care am pregatit capsunile. Le-am spalat, le-am rupt coditele si le-am taiat in 2 sau mai multe felii in functie de marimea lor. Am asezat 2 randuri de felii de capsuni pe blat si am pastrat cateva si pentru ornat. Am asezat cea de-a doua parte de blat si am stropit-o si pe aceasta cu sirop.
Glazura (topping-ul):
Am fiert 100 ml de apa cu 5 linguri de zahar pana cand s-a legat ca o dulceata.
Ciocolata neagra am dat-o pe razatoarea mare, dupa care am topit-o in baigne-marine, dar am pastrat putin si pentru decor.
Am amestecat apoi siropul de zahar cu ciocolata topita si am adaugat 50 de gr de unt, amestecand continuu si energic si cu cratita pe foc.
Am turnat topping-ul peste blat si am ornat cu felii de capsuni si ciocolata rasa. Am dat tortul la rece inainte de servire
Mod de servire:
Tortul cu ciocolata poate fi servit la orice ocazie festiva sau aniversare.


Biscuiti cu cereale


Ingrediente:
- 1 cana fulgi de cereale;
- 100 gr nuca de cocos;
- 1 lingura scortisoara;
- 100 gr unt;
- 3 oua;
- 4-5 linguri faina;
- 1 cana nuci macinate;
- 50 gr susan;
- 4-5 linguri miere;
- 1 esenta rom;
- 1 plic praf de copt;
- optional 2 linguri de cacao.
Frecam bine untul, apoi adaugam pe rand mierea, cerealele, ouale, nuca de cocos, susanul, scortisoara, nucile macinate si esenta de rom. La sfarsit adaugam faina si praful de copt. Compozitia trebuie sa fie destul de legata astfel incat sa o putem modela cu mainile.
Cu mainile ude formam biscuitii si ii asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor la foc mediu timp de 12-15 minute. Lasam sa se racoreasca, apoi servim. Pofta buna!

Cornulete cu miere si nuca

Ingrediente:
- 100 gr miere;
- 250 gr unt;
- 1 ou;
- 1 plic praf de copt;
- 200 ml lapte;
- 200 gr nuca macinata;
- faina cat cuprinde;
- zahar pudra la servire.
Untul se freaca spuma, dupa care se adauga laptele, mierea si oul. Se pune si faina, incet, apoi praful de copt, pana devine un aluat nu foarte gros, care sa poata fi intins fasii subtiri. Se intinde aluatul intr-o foaie subtire (mie imi ies 2-3 foi deoarece este destul de mult aluat). Se taie foaia in patratele, se pune in mijloc nuca macinata, apoi se ruleaza. Se face la fel pana terminam aluatul. Cornuletele deja formate se coc la foc potrivit, in cuptor, pe o tava tapetata cu hartie de copt, pana devin aurii. Cand au fost scoase din cuptor se tavalesc prin zahar pudra. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu