MENIU CRACIUN

christmas_table.jpgCraciunul sau Nasterea Domnului este o sarbatoare crestina celebrata la 25 decembrie (dupa calendarul gregorian) sau 7 ianuarie (dupa calendarul iulian) in fiecare an.
christmas_table0.jpgPeste tot unde exista suflare romaneasca cu simtamant crestin,Craciunul este una din cele mai importante sarbatori religioase, este sarbatoarea Nasterii Domnului, prilej de bucurie, pace si liniste spirituala.  

Craciunul este o zi in care daruim si primim multa iubire si caldura sufleteasca. Acest lucru se remarca in entuziasmul cu care se fac pregatirile pentru Craciun.
Timp de 40 de zile inainte de sarbatori crestinii respecta Postul Craciunului, care se incheie in seara de Craciun dupa liturghie.
Taierea porcului in ziua de Ignat (la 20 decembrie) este un moment important ce anticipeaza Craciunul.

Pregatirea mancarurilor capata dimensiunile unui ritual stravechi: carnatii, chisca, toba, raciturile, sarmalele, caltabosul si nelipsitul cozonac vor trona pe masa de Craciun, fiind la loc de cinste alaturi de vinul rosu pretuit de toata lumea.







  • Aperitive:
  • Felul I:
  • Felul II:
  • Garnituri:
  • Salate:
  • Dulciuri:
Turta cu julfa - Pelincile DomnuluiBulgari de ciocolataBulgari de zapadaCozonac moldovenescStelute cu scortisoaraMosnegi de CraciunFursecuri cu nuca
Caramele cu nuca
Poale'n brau

  • Bauturi:
Vin fiert cu scortisoara
Cornata

  • Alte produse:
Paine de casa cu lapte


christmas__table0.jpgIn perioada 24 decembrie 2012 - 7 ianuarie 2013 echipa Bunatati.ro va fi in vacanta. 

Va multumim pentru fidelitate, contributii, feedback si sugestii. 

Sa aveti parte de Sarbatori minunate pline de bucurie alaturi de cei dragi si impliniri pe toate planurile in noul an! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu