marți, 10 decembrie 2013

Fasole verde cu ciuperci

Fasole verde cu ciuperci

Fasole verde cu ciuperci
Fasole verde cu ciuperci
4 portii
- 1 kg pastai congelate
- 500 gr ciuperci
- 150 gr smantana
- 1 ceapa tocata
- sare
- ½ lingurita piper
- 1/8 lingurita sos ardei iute
- 2 linguri unt
- 2 lingurite sos de soia
- 4 catei usturoi
- zeama de la o jumatate de lamaie
Mod de preparare:
Intr –o tigaie se incinge untul. Se adauga ceapa si usturoiul taiate julien si se inabusa 5 min. Apoi se pun ciupercile taiate felii subtiri si zeama de lamaie. Se amesteca din cand in cand 5-10 minute, dupa care se da focul mic, se pune capacul si se lasa 15 minute sa se inmoaie ciupercile. Se adauga faina amestecand cu energie. Se incorporeaza treptat smantana, se mai fierbe 2-3 min. Apoi se adauga sosul de soia, sosul de ardei iute si sare dupa gust. Se pune fasolea intr – un vas termorezistent si se toarna deasupra sosul de ciuperci. Sa amesteca usor si facultativ se poate rade cascaval deasupra. Se introduce vasul la cuptor timp de 30 de minute. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu