joi, 19 decembrie 2013

Briose pentru Craciun

Briose pentru Craciun

briose craciun
Ingrediente:
- 200 gr unt;
- 75 gr faina;
- putina nucsoara rasa;
- 200 gr zahar pudra;
- 6 albusuri;
- 2 lingurite scortisoara macinata;
- putin ghimbir macinat;
- 140 gr migdale macinate.
Untul se incinge pe foc pana se transforma intr-o spuma, apoi se ia de pe foc, se strecoara printr-o sita si se lasa la racit. Albusurile se bat spuma. Separat amestecam faina, condimentele, zaharul, migdalele macinate si untul racit, apoi se incorporeaza acest amestec in albusurile spuma.
Ungem cu putin unt si formele de briose, apoi umplem cu aluat. Dam briosele la cuptorul incalzit la 200 de grade C, pentru 15-20 de minute, pana se rumenesc. Lasam la racit, apoi servim. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu