miercuri, 18 decembrie 2013

Domnisoara

Domnisoara

domnisoara
Ingrediente:
Blat:
- 6 oua
- 6 linguri zahar
- 1 plic (80 g) Creme Ole de ciocolata sau alt praf de budinca instant (care nu necesita fierbere)
Crema:
- 200 ml. smantana dulce pentru frisca 32% grasime (Dorna rosu), rece sau frisca lichida Hulala
- 200-220 ml lapte rece
- 1 plic (80 g) Creme Ole de vanilie sau alt praf de budinca instant (care nu necesita fierbere)
Glazura:
- 2 linguri apa
- 2 linguri zahar
- 2 linguri brandy/lichior
- 100 g. ciocolata
- 100 g. unt
Mod de preparare:
Blat:
Se separa albusurile de galbenusuri. Primele se bat spuma cu zaharul, ca la bezea. Apoi se adauga cite un galbenus si se bate un pic dupa fiecare. La sfirsit se adauga praful Creme Ole de ciocolata si se mai bate un pic (maxim 30-45 de secunde), cat sa se omogenizeze.
Se toarna aluatul intr-o tava de 20/30 cm unsa cu unt sau asternuta cu hartie de copt. Se coace la foc mediu (180 grade) cam 25-30 minute. Se apasa blatul cu degetul, daca adancitura dispare imediat, inseamna ca e copt. Se lasa la racit.
Crema:
Se pun intr-un bol smantana, laptele si praful de vanilie. Se bate cu mixerul cam 1 minut, crema trebuie sa se intareasca destul de bine.
Se intinde uniform pe suprafata blatului rece si se baga la frigider.
Glazura:
Se infierbanta apa, se adauga zaharul, amestecand. Dupa ce s-a topit zaharul, se adauga lichiorul si ciocolata rupta bucatele. Se amesteca pina la topirea ciocolatei, apoi se adauga untul. Se mai tine pe foc amestecind pina se topeste si untul. Se lasa la racit.
Cind a ajuns la temperatura camerei, se toarna pe prajitura si se intinde uniform. Se da la rece pentru 2-3 ore. Apoi se portioneaza si se savureaza )

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu