duminică, 6 octombrie 2013

Sambata 05.10.2013

Supa crema de praz si cartofi


Ingrediente:
- 3 fire praz;
- 1 foaie dafin;
- 3 cani supa de pui;
- 2 linguri ulei;
- 3 cartofi;
- 1/2 lingurita cimbru;
- 1 lingura smantana;
- sare si piper;
- crutoane.
Prazul si cartofii se taie bucati, apoi se calesc in putin ulei incins. Adaugam condimentele si supa, apoi lasam la fiert pana cand legumele sunt moi. Scoatem foaia de dafin, apoi pasam cu blenderul legumele. Se adauga smantana si se mai pune la fiert 5 minute.
Supa crema se serveste calda, cu crutoane si smantana, dupa preferinte.

Chifteute in sos alb


.
Ingrediente:
- 7-8 chiftelute gata facute;
- 1 lingura faina;
- 1 lingura ulei de masline;
- patrunjel;
- 2 linguri smantana de gatit;
- 250 ml apa;
- sare si piper.
Apa cu uleiul se pun la fiert, iar cand incepe sa clocoteasca se pun si chiftelutele si se lasa pe foc 5 minute. Adaugam smantana si faina si amestecam bine. Lasam sa mai fiarba la foc mic inca 10 minute si condimentam. Se servesc cu patrunjel proaspat deasupra. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu