vineri, 4 octombrie 2013

Vineri  04.10.2013


Supa crema de dovlecei


Ingrediente:
- 3 dovlecei;
- 2 cepe;
- 1 lingura faina;
- 2 oua;
- 100 gr smantana;
- 80 gr unt;
- 250 ml lapte;
- 2 cani supa pui;
- sare, piper.
Ceapa si dovleceii se taie marunt si se pun in oala in untul topit. Cand se rumenesc putin se adauga supa de pui si 1.5 l apa. Se lasa la fiert 10 minute, apoi se adauga faina amestecata cu laptele. Se mai lasa pe foc 30 de minute, dupa care se pune supa in blender pana cand devine o crema. Se adauga si galbenusurile de ou, se condimenteaza si se mai pune la fiert 5-10 minute.
Se serveste calda, cu smantana, crutoane si verdeata. 


Friptura de porc cu sos de prune


Ingrediente:
- 800 gr carne porc;
- 2 morcovi;
- 1 catel usturoi;
- 2 linguri ulei;
- 1 lingurita ghimbir praf;
- 3 linguri sos de prune;
- sare si piper.
Curatam marunt morcovii si usturoiul. Uleiul se pune la incins si calim carnea taiata felii cateva minute pe fiecare parte. Se scoate din tigaie si se lasa deoparte.
In acelasi ulei calim morcovii cu ghimbirul, usturoiul, se sareaza, pipereaza si se adauga putina apa. Adaugam si sosul de prune si mai lasam pe foc 3-4 minute, pana se ingroasa putin si mai scade din apa. Feliile de carne se aseaza in farfurie, se toarna putin sos deasupra si se servesc alaturi de o garnitura de legume. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu