joi, 24 octombrie 2013

REȚETA PĂDURARILOR

Pentru 4 porții
400g mușchi de vită maturat
3 linguri oșet de vin roșu
1 linguriță cimbrisor uscat
1 linguriță suc de lămâie
4 linguri masline
120 ml vin rosu
1 cățel de usturoi
2 linguri piper boabe
300 g ciuperci
1 ceapă
40g unt
Sare
Etapele de preparare.
1. Se amestecă bine vinul cu oțetul, 2 linguri ulei de măsline, cimbrișorul și usturoiul bine pisat. Se bagă carnea în această compoziție care se numește ”marinat”, se acoperă și se lasă peste noapte la frigider.
2. Se curăță ceapa și se taie în felii. Se curăță ciupercile, se taie în felii și se stropesc cu sucul de lămâie. Se macină boabele de piper.
3. Se scoate carnea de la marinat, se șterge cu o cârpa de culoare albă, se dă pe ambele părți cu piper și se presează ușor.
4. Se prăjește carnea în uleiul rămas, pe ambele părți, câte un minut, apoi se sărează.
5. Se pune untul în tigaie, lângă carne, se încinge, apoi se mai prăjește carnea pe ambele părți, la foc mic, 10 minute. În timp ce se prăjește se stropește de mai multe ori cu zema care se lasă de la carne, apoi se scoate, se împachetează în folie de aluminiu și se lasă să stea.
6. Se călesc ciupercile și cepa în marinată, timp de 3 minute, apoi se sărează. Se taie carnea în felii și se servește alături de ciupercile cu ceapă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu