joi, 24 octombrie 2013

Ingrediente:
- 1 kg carne de pui dezosata;
- 4 catei usturoi;
- 4 linguri otet de vin rosu;
- 50 gr pasta de rosii;
- putin patrunjel;
- 2 lingurite mustar;
- 1 lingura unt;
- 2 cepe;

Pui in sos de mustar

- 100 ml vin alb sec;
- 2 cani supa de pui;
- 2 fire tarhon;
- 1 lingura smantana;
- 1 lingura ulei;
- sare si piper.
Puiul se portioneaza dupa preferinte si se caleste in untul si uleiul incins, apoi se scoate din tigaie. In acelasi ulei se caleste ceapa tocata fin, se adauga usturoiul si vinul si se fierbe la foc mare pana la evaporarea vinului. Adaugam otetul si asteptam ca si acesta sa se evapore.
Punem carnea si sosul rezultat intr-o oala apoi adaugam supa, pasta de rosii, tarhonul si patrunjelul (intregi) si lasam la fiert 30 de minute. Cand s-a scurs timpul se scoate verdeata si se arunca. Scoatem carnea din oala si o punem deoparte. Sosul care a ramas trebuie sa fie destul de gros (se mai poate fierbe pana ajunge la consistenta dorita). Punem si mustarul in oala si mai tinem 1 minut pe foc.
Smantana se amesteca cu 4-5 linguri de sos, apoi se incorporeaza inapoi in sos. Se sareaza si pipereaza dupa gust. Puiul se serveste cu 1-2 linguri de sos deasupra. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu