duminică, 27 octombrie 2013

Chiftelute de vinete

Chiftelute de vinete

chiftelute din vinete
Ingrediente:
- 1 vanata de 500 gr;
- 2 catei usturoi;
- putin patrunjel;
- pesmet;
- 5 linguri parmezan ras;
- 1 ou;
- 2 frunze busuioc;
- ulei;
- sare si piper.
Vanata o taiem pe lungime, apoi crestam miezul cu ajutorul unui cutit. Presaram sare si ungem cu putin ulei, apoi dam la cuptor, 220 C, timp de 30 de minute, pana se rumeneste. Scoatem apoi miezul cu o lingura de lemn si lasam la scurs.
Tocam miezul vinetei, adaugam oul batut, usturoiul strivit, verdeturile tocate, parmezanul, sare si piper. Adaugam pesmet incet, pana cand compozitia se leaga (aproximativ 7-8 linguri de pesmet). Modelam cu mainile chiftelutele, le rostogolim prin pesmet, apoi le prajim in uleiul foarte incins, pe toate partile. Se pot servi atat calde, cat si reci. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu