luni, 25 noiembrie 2013

Piept de pui umplut cu spanac si fromage bleu

Piept de pui umplut cu spanac si fromage bleu

Piept de pui umplut cu spanac si fromage bleu
Ingrediente: 2 bucati mari de piept de pui (pentru 2 rulade), 300 gr spanac, 150 gr fromage bleu (sau gorgonzola), 2 cepe mici, 2 linguri ulei de masline, 100 gr masline, un dovlecel mic, o lingura zeama de lamaie, sare si piper.
Spanacul se spala bine in mai multe ape si se fierbe cat e nevoie in apa cu sare, iar cand e gata se scurge de apa daca e cazul.
Tocam ceapa marunt si o calim in ulei, apoi adaugam spanacul fiert si mai lasam 5 minute. Condimentam dupa gust.
Taiem bucatele branza.
Pieptul de pui se lasa intreg si se bate ca pt snitel. Se sareaza si se pipereaza.
Pe fiecare bucata de piept punem spanac si bucatele de fromage bleu, apoi rulam. Legam ruladele fie cu ata alimentara, fie le prindem cu scobitori.
Ungem o tava rectangulara mica Pyroflam cu ulei de masline si asezam ruladele. Dam tava la cuptor pentru o ora pana se rumenesc ruladele.
Dovlecelul il taiem rondele si il coacem pe gratar.
Servim pieptul de pui umplut, taiat felii, pe pat de dovlecel stropit cu zeama de lamaie si impreuna cu masline.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu