marți, 26 noiembrie 2013

Paine pufoasa de casa

Paine pufoasa de casa

Paine pufoasa de casa
Ingrediente:
Porumb: 100 gr
Galbenus de ou: 1
Lapte: 2 linguri
Susan: o lingura
Faina: 500 gr
Ulei: 100 ml
Drojdie uscata: 10 gr
Smantana: 250 ml
Malai: 2 linguri
Apa calduta: 150 ml
Sare: o lingurita si jumatate
Drojdia se dizova in apa calduta si se lasa 5-10 minute.
Faina se amesteca cu malaiul si cu sarea si se lasa in mijloc o gropita in care punem drojdia cu apa. Amestecam si framantam. Adaugam apoi, pe rand, uleiul, smantana si porumbul, amestecam si framantam bine, cel putin 10 minute.
Lasam aluatul sa creasca minim 45 de minute.
Ungem cu ulei o tava de rotunda de cuptor (eu am folosit una de silicon). Dupa ce a crescut aluatul, il impartim in 14 mingiute si le asezam in tava dand astfel o forma painii. Lasam din nou sa creasca pana isi dubleaza volumul.
Amestecam un galbenus de ou cu o lingura de lapte si ungem painea. Presaram deasupra susan.
Dam tava la cuptor (preincalzit la 180 de grade) si lasam 45 de minute-1 ora, pana se rumeneste deasupra.
Este foarte pufoasa si gustoasa!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu