miercuri, 23 octombrie 2013

Hamburger de peste cu salata de rucola

Va invit la o portie de hamburgeri deliciosi din peste! Fara e-uri si nu ingrasa!
Ingrediente:
Ulei: 6 linguri
Lamaie: 1
File de peste : 500 gr.
Ou: 1
Cascaval ras: 2 linguri
Pesmet: 3 linguri
Sare: dupa gustPiper: dupa gust
Patrunjel: cateva fire
Rucola: 200 gr.

Pestele se trece prin masina de tocat carne sau se pune in robot si se mixeaza (eu l-am pus in blender). Patrunjelul se toaca marunt si se amesteca cu pestele tocat. Se rade cascavalul pe razatoarea mare si se adauga la compozitia noastra. Se adauga si pesmetul, oul, 2 linguri de ulei, sare si piper.
Se omogenizeaza, dupa care incepem sa formam hamburgerii sau turtitele. Umezim mainile si incepem sa-i modelam. Mie mi-au iesit 3 bucati.
Se prajesc cate 3-4 minute, pe fiecare parte intr-o tigaie teflonata. De preferat a nu se folosi ulei sau foarte foarte putin.
Salata de rucola o pregatim asa:
Spalam rucola, o tocam si o asezam intr-o salatiera. Stoarcem jumatate de lamaie si punem peste salata, impreuna cu 4 linguri de ulei si sare dupa gust.
Hamburgerii de peste ii servim impreuna cu salata de rucola.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu