miercuri, 30 octombrie 2013

Baigli

Ingrediente:
- 500 gr faina alba;
- 1 plic drojdie uscata;
- 200 gr unt;
- 180 ml lapte caldut;
- 1 lingura zahar;
- 2 galbenusuri.
Umplutura mac:
- 150 gr mac;
- 150 ml lapte;
- 1 esenta vanilie;
- 5 linguri zahar.
Umplutura nuca:
- 150 gr nuca macinata;
- 4 linguri zahar;
- 1/2 lingurita scortisoara;
- 100 ml lapte.
Uns:
- 1 galbenus;
- 2 linguri lapte.
Mixam untul cu faina si galbenusurile pana ajungem la o consistenta de pesmet, apoi adaugam restul de ingrediente. Framantam pana cand aluatul este elastic si lasam la dospit, la loc cald, pentru 1 ora.
Pregatim umplutura cu mac: macul se macina cu zaharul in masina de cafea, apoi se pune la fiert impreuna cu laptele, pana cand laptele este absorbit (cam 10 minute). Cand compozitia s-a racit adaugam si vanilia.
Pregatim umplutura cu nucamacinam nuca, o amestecam cu zaharul, scortisoara si laptele cald pana devine o pasta.
Aluatul il impartim in 4 bucati egale, din care intindem 4 foi de dimensiuni cat de cat egale (insa nu foarte subtiri). Se intinde umplutura cu mac pe doua dintre foi, iar pe celelalte doua umplutura cu nuca. Se ruleaza si se inteapa aluatul in cateva parti.
Batem galbenusul cu laptele si il intindem peste ruladele formate. Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se dau la cuptor, la 180C, timp de 40 de minute, pana se rumenesc frumos. Se lasa la racit, apoi se felieaza. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu