sâmbătă, 30 noiembrie 2013

Tort cu aroma de cafea si crema de ciocolata

Tort cu aroma de cafea si crema de ciocolata

Tort cu aroma de cafea si crema de ciocolata
Ingrediente:
Blat:
8 oua,
8 linguri de apa,
8 linguri de zahar,
1/2 sticluta esenta de cafea( 38 gr)
16 linguri de faina
Crema:
500 gr frisca
400 gr ciocolata menaj
Mod de preparare:
Blat: albusurile se bat impreuna cu apa.Adaugam zaharul si apoi galbenusurile.Am adaugat in compozitie si jumatate de sticluta de esenta de cafea si apoi am incorporat faina amestecand usor.am copt un tort in forma rotunda
Dupa ce s-a copt si s-a racit am taiat blatul pe doua locuri rezultand trei foi.
Crema: frisca si ciocolata se pun intr-un vas care se pune pe foc si se amestaca pana cand ciocolata se topeste fara ca frisca sa fiarba.
Dupa ce s-a racit am mixat crema si am umplut tortul cu acesta.de asemeni l-am imbracat si pe deasupra tot cu aceeasi crema.
Am decorat cu putina frisca batuta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu