luni, 25 noiembrie 2013

Humus- specific libanez

Humus- specific libanez

humus
Ingrediente:
- 500 gr naut;
- 4 catei usturoi;
- 1 praf boia dulce;
- 4 linguri ulei de masline;
- 1 lamaie;
- 3 linguri pasta de susan;
- sare si piper.
Nautul il punem la inmuiat in apa timp de 12 ore, apoi il fierbem in apa cu sare (cu o spumiera curatam cojile care se ridica la suprafata in timpul fierberii). Oprim o cana din apa in care a fiert nautul, restul scurgem. Mixam cu blenderul nautul, apoi adaugam usturoiul zdrobit, pasta de susan, cana cu apa, zeama de lamaie si 2 linguri ulei de masline. Saram si piperam dupa gust.
Intindem humusul pe o farfurie, punem deasupra restul de ulei de masline si presaram putin boia. Servim alaturi de lipie calda. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu