Cuscus cu curry si curcan – reteta Israel
Ingrediente:
- 2 linguri ulei masline
- 400 g carne de curcan, tocata
- 3 cesti apa
- 1 lingurita patrunjel tocat
- 3 cesti cuscus
- 1 ceasca hasma (ceapa frantuzeasca)
- ½ cesti nuci pecan, tocate
- Un varf de cutit curry
- 1 catel usturoi, tocat marunt
In uleiul incins se prajeste carnea de curcan, si se adauga pe rand, hasma, nuci, curry, usturoi. Se caleste 2-3 minuteapoi se adauga si restul ingredientelor. Se lasa la fiert pana cand apa a scazut de tot din tigaie. Dupa ce se stinge focul, se acopera cu un capac sau carpa de bucatarie si se mai lasa 5 minute. Se serveste cald. Se adauga sare si piper dupa gust. Pofta Buna!
- 2 linguri ulei masline
- 400 g carne de curcan, tocata
- 3 cesti apa
- 1 lingurita patrunjel tocat
- 3 cesti cuscus
- 1 ceasca hasma (ceapa frantuzeasca)
- ½ cesti nuci pecan, tocate
- Un varf de cutit curry
- 1 catel usturoi, tocat marunt
In uleiul incins se prajeste carnea de curcan, si se adauga pe rand, hasma, nuci, curry, usturoi. Se caleste 2-3 minuteapoi se adauga si restul ingredientelor. Se lasa la fiert pana cand apa a scazut de tot din tigaie. Dupa ce se stinge focul, se acopera cu un capac sau carpa de bucatarie si se mai lasa 5 minute. Se serveste cald. Se adauga sare si piper dupa gust. Pofta Buna!
Prajitura cu ciocolata si menta
Ingrediente:
Blat:
- 6 oua;
- 40 ml apa;
- 3 linguri cacao;
- 1 plic praf de copt;
- 200 gr zahar;
- 40 ml ulei;
- 200 gr faina.
Sirop:
- sirop de menta;
- 1 pachet unt;
- 3 linguri cacao;
- 1 lingurita extract de cafea;
- 500 ml apa rece;
- zahar pudra;
- 1 pliculet cafea solubila;
- 2 esente rom.
Preparam prima data aluatul: galbenusurile se freaca cu uleiul pana se transforma intr-o maioneza, apoi se adauga zaharul si se bate pana cand acesta se topeste. Se incorporeaza si apa. Albusurile se bat spuma apoi se adauga galbenusurile. Se adauga faina, praful de copt si cacaoa treptat. Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptorul preincalzit la 200C, timp de 20 de minute sau pana trece testul scobitorii. Scoatem blatul din cuptor si il lasam la racit.
Intre timp se prepara crema: untul se amesteca cu zaharul pudra (cantitatea se stabileste in functie de cat de dulce vrei sa fie), cacaoa, extractul de cafea, pliculetul de cafea solubila si esentele de rom. Cand blatul este racit se insiropeaza cu siropul de menta dizolvat in apa, apoi se unge cu crema rezultata. Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu